CHP Nilüfer’de aday sayısı ikiye düştü

CHP Nilüfer’de aday sayısı ikiye düştü
Yayınlama: 16.01.2024 22:04:15
A+
A-

Bursa’da CHP’nin kalesi konumundaki Nilüfer ilçesinde Mart yerel seçimleri için 13 belediye başkan aday adayı başvurmuştu son kulis bilgilerine göre Genel Merkez aday adayı sayısını ikiye indirmiş.

İki önceki yazımda CHP’nin Yenişehir ilçe örgütündeki gelişmeleri yazmıştım, CHP Genel Merkezindeki Bursa ile ilgili gelişmeleri sorduğumuzda Nilüfer ilçesi hakkında sürpriz gelişme dikkatimizi çekti. Malum CHP’de parti içi mücadele öyle kolay yapılmıyor Aralıksız 7/24 kulis vardır.

 

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem

 

Genel Merkez kendilerinde olan ilçe belediyelerinin aday açıklamalarını Şubat ayına bıraktı, öncelikli sebep ise parti içinde seçimlere giderken küskün yaratmamak, ikiden fazla aday adayı bulanan ilçelerin neredeyse tamamının aday adayı sayıları ikiye düşürülmüş durumda.

Nilüfer ilçesinde ise mevcut belediye başkanı Turgay Erdem ve Mehmet Yıldız isimleri son değerlendirmeye tabi tutulmak için neredeyse tespit edilmiş durumda.

Mehmet Yıldız Nilüfer CHP Belediye Başkan Aday Adayı

 

Peki, Genel Merkez hangi adaya karar verecek?

 

Şuan belediye başkanı Turgay Erdem olduğu için avantajlı durumda ama bir o kadar da dezavantajlı çünkü hakkında her türlü kirli propaganda yapılıyor, bana da gelen bir evrakın doğruluğunu araştırmak için Nilüfer Belediyesi ile iletişime geçtiğimde başkan Turgay Erdem aradı ve bazı çevrelerin çirkin propaganda yaptığını doğruladı.

 

Aslında CHP içinde hesaplaşma partinin büyük kurultayındaki Genel Başkan değişimi ile başladı, CHP adına siyaset gündeminde olanların hepsi olmasa da çoğunun masum olmadığı belgelerle sosyal medyada paylaşılıyor. Tabi bu paylaşımlarından Bursa’da nasibini alıyor başta Nilüfer, Mudanya ve Gemlik ilçeleri ile bazı CHP’li Milletvekilleri eski yeni olarak.

CHP’nin Büyükşehir adayı malum Mustafa Bozbey oldu sahada çalışmalarına başladı ama 2019’da yaşadıklarını bu sefer çok erken yaşamaya başladı ve özellikle Osmangazi’de Erkan Aydın’ın adaylığı örgütü memnun etmezken en azından diğer ilçelerde çalışmalarına gerçekten omuz verecek adayların olmasını istiyor.

Mustafa Bozbey’in Genel Merkezdeki talebi kulislere Nilüfer’de Mehmet Yıldız ismini bir adım öne çıkarmış durumda, Turgay Erdem ve Mehmet Yıldız isimleri üzerinde çalışmalar yapılıyor.

Nilüfer’de halk belediye başkan değişikliği istiyor mu derseniz eski başkan Bozbey ile Turgay Erdem kıyaslanıyor hemen o zaman da değişim kaçınılmaz gibi sonuç çıkıyor, fakat burada halkın talebinden çok parti genel merkezlerinin kararı önemli olduğundan daha ilk dönemindeki Turgay Erdem yarışa bir adım önde başlamış oluyor.

Fakat Turgay Erdem ile adaylar arasındaki o bir adımı son kulis bilgilerine Mehmet Yıldız kapatmış durumda, tabi siyasette her an her şey olabilir fakat değişime karar verildiğinde ilk tercih Nilüfer CHP’de Mehmet Yıldız olacak Genel Merkez tarafından Ankara’daki kulislere göre.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.