CHP’deki tartışmalı isimden ilginç çıkış!

CHP’deki tartışmalı isimden ilginç çıkış!
Yayınlama: 10.07.2023 13:49:49
A+
A-

“Kılıçdaroğlu, yerel seçimler yaklaşırken; ittifakların konuşulması yerine değişim tartışmalarının yaşanmasını garipsiyor.” Bu görüş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Kuşoğlu’na ait. Kuşoğlu, ayrıca kurultay tarihini de açıkladı.

14 Mayıs ve 28 Mayıs’taki seçimlerde alınan yenilgi, CHP’de “değişim” tartışmalarını başlattı.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “sorumluluk alacaklarını” söylerken, eski CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner’in de kurultayda aday olacağı belirtiliyor.

Seçim mağlubiyetinden sonra altılı masada da kırılmalar oldu. CHP’de birçok isim; Saadet, Gelecek ve DEVA Partilerinin hiçbir katkı sağlamadan TBMM’de koltuk aldığını dile getiriyor.

CHP’de Kılıçdaroğlu’na yakınlığıyla bilinen Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu ise, dikkati çeken açıklamalar yaptı. Yerel seçimler için ittifak çalışmalarının başlaması gerektiğini vurgulayan Kuşoğlu’na göre, Kılıçdaroğlu da bu tartışmaları garipsiyor.

“KILIÇDAROĞLU DA GARİPSİYOR”

Cumhuriyet gazetesine konuşan Kuşoğlu, “İttifak olmazsa yerel seçimlerin de mağlubiyetle sonuçlanacağını” belirterek şunları söyledi:

“İttifakın öyle veya böyle bir arada olması lazım. Yoksa başarılı olmamız mümkün değil. Bir an önce bunlarla uğraşmamız lazım. Sayın Kılıçdaroğlu’nun da garipsediği durum budur. Yani ‘Ben yarın gidiyorum’ görüntüsü verirse, bu siyasetten doğru olmaz. Ayrılacak olsa bile bunu söylemesi de doğru değil. Ama bir an önce partililerin de toparlanması lazım.”

“KEMAL BEY DEĞİŞİMİN ÖNCÜSÜ OLMUŞTUR”

CHP’deki değişim tartışmalarına da değinen Kuşoğlu, “Kemal Bey gitsin’in doğru bir yaklaşım olmadığını” savundu:

“Kemal Bey bu değişimin, yenilenmenin öncüsü olmuştur. 48’e kadar bunu çıkarmıştır. 48’e 51 yapacak olan kişi ya da kişiler önce adayım desin. Gelsin, nasıl yapacağını göstersin, o koltuğa otursun. Ben de arkasında olurum. Kemal Bey hiçbir zaman ‘Ben bu koltukta devamlı oturacağım. Bundan sonraki dönemde de adayım’ demiyor. Değişim, yenilenme tamam ama ne yönde, nasıl, kimlerle? Sadece, yarım ağızla ‘Kemal Bey gitsin’i anladık şimdiye kadar değişim taleplerinden. Sadece ‘Kemal Bey gitsin’in bir anlamı yok. Partili de bu bakışı benimsemedi zaten.”

KILIÇDAROĞLU’NUN BIRAKMAYA NİYETİ YOK

Kılıçdaroğlu’nun 28 Mayıs akşamı görevi bırakması durumunda CHP’de büyük bir kaos yaşanacağını iddia eden Kuşoğlu, “Ama o şimdi ‘Yakında bir seçim var. Türk siyasetini sağlam bir yere kadar götüreceğim. Karmaşa ve kaos olmadan’ diyor” ifadelerini kullandı.

“KURULTAY KASIMDA… KILIÇDAROĞLU ADAY OLACAK”

Kuşoğlu ayrıca, CHP’de kurultayın Kasım ayında yapılacağını; Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden aday olacağını, yerel seçimlerden sonra ise tekrar değerlendirme yapacağını belirtti.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.