CHP’den Lütfü Savaş açıklaması!

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP’den Lütfü Savaş açıklaması!
Yayınlama: 07.02.2024 13:06:54
A+
A-

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, yeniden aday gösterilen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın adaylığının geri çekilmeyeceğini söyledi.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yücel, adaylığı tartışma konusu olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın adaylığına ilişkin konuştu.

Yücel, Savaş’ın adaylığının geri çekilmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

“GERİ ÇEKİLMESİ GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL”

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yeniden aday gösterilmesine yönelik tepkileri değerlendiren Yücel, “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı partinin yetkili organlarında büyük titizlikle gerekli incelemeleri değerlendirmeleri yaptıktan sonra adaylaşmıştır. Geri çekilmesi gibi durum söz konusu değildir. Hatay’da büyük acılar yaşandı, insanlar yakınlarını kaybetti, bu yaraların sarılması, bu yıkımın tamir edilmesi konusunda CHP, büyükşehir belediye başkanımız gereken her türlü özveri, fedakarlığı bugüne kadar göstermiştir. Bundan sonra da gösterecektir” dedi.

 

SAVAŞ’IN ADAYLIĞI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) toplantısında 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde yarışa girecek adaylar netleşmeye devam ediyor.

CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş oldu.

Savaş’ın adaylığının açıklanmasıyla birlikte tepkiler de ardı ardına geldi. 6 Şubat 2022’de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden en çok etkilenen il olan Hatay’da 20 binden fazla yurttaş hayatını kaybetti.

Savaş, şehirde kaçak yapılaşmaya izin vermesi ve depreme yönelik çalışmalar yürütmemiş olması sebebiyle ciddi eleştiriler almıştı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.