Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyasi vizyon yok, siyasi program hak getire!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gökdere meydanında vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, “Bizim söylediğimizin referansı, ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetlerdir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyasi vizyon yok, siyasi program hak getire!
Yayınlama: 28.03.2024 14:08:16
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa’da Gökdere meydanında vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle;

“Tarımın, turizmin iftiharı Bursa otuz bir Mart’ta Türkiye yüzyılı şehirleri için hazır mıyız? Otuz bir Mart’ta Türkiye’nin geleceği için kararlı mıyız? Otuz bir Martta gerçek belediyeciliği tercih ediyor muyuz? Bunun için seçim gününe kadar ana kademe kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Hanımlar, kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Gençler var mıyız? Bursa’yla birlikte Türkiye haritasının tamamını Cumhur İttifakı’nın renkleriyle boyamaya var mıyız? Ramazan’ın bayramı gelmeden inşallah bir Mart’ta milli irade bayramına kavuşacağız. Artık sonuna doğru yaklaşmaya başladığımız kardeşlerim Bursa sadece sahip olduğu maddi imkanların değil özgürlüğün kıymetini de çok iyi bilir. Bu Çanakkale’de yedi düvele karşı verdiğimiz tarihi istiklal mücadelesinde en büyük desteği yerlerden biri bu şehir. Bir asır önce iki yılı aşkın süre, işgal altında kalan Bursa için milletimiz paralar bağlamıştı. Osmanlı döneminde de Bursalı ilkler gönül coğrafyamızın Dört bir yanında destanlar yazmıştır. Burada hatta bu mücadele sırasında yaşanan acılar üzerine yakılmış ağıtlar var. Camilere çifte çanlar astılar. Yiğitleri kurban diye kestiler. Sokakları mermer taştı. Güzelleri hilal taş Cezayir. Cezayir’e sefere çıkıp memleketlerine dönemeyen yiğitlerin ardından yakılmış bu ağıt bize bugün de önemli mesajlar veriyor. Son dönemde Gazze’de yaşananların bundan bir farkı var mı? Yok Gazze’de oluk oluk akan Müslüman kanı karşısında kör, sağır kesilenler, yarın bizim başımıza benzer bir felaket gelse emin olun aynısını yapacaklar.

“Tüm oyunları birer birer bozduk”

Aslında biz bunu yaşadık. Rusya’yla, aramızın Terör örgütleriniz sınırlarımıza dayandığı bir dönemde batılı ülkeler, Güney şehirlerimizdeki hava savunma sistemlerini alıp götürmüşler. Hamdolsun. O dönemdeki sıkıntıların üstesinden gelmeyi, kendi gücü imkanımızla, mücadelemizle başardık. Suriye’de, Libya’da, Akdeniz’de, Karadeniz’de, Karabağ’da hangi adımı, atlayacak, karşımızda büyük bir küresel ittifak kurduk. Güven ve istikrar iklimini bozmak için. Yıllardır ülkemizde etki edebildikleri her kesimi kışkırtmaya, hareketlendirmeye çalışıyoruz. Her seçim döneminde de aynı senaryoyu devreye soktular. Milletimizle bir olup tüm bu oyunları birer birer bozduk.

“PKK’ya bu uğurda göz kırpıyorlar”

Kimi tuzakları geçtiğimiz mayısta olduğu gibi  hüsrana uğrattık. Kimi tuzakları on beş Temmuz’da olduğu gibi sokakta bertaraf ettik. Kilit tuzakları, askeri harekatlarımızla sınırlarımız ötesinde durdurduk. Tabii bu uzun soluklu bir mücadeledir. Her dönemde yeni araçlar, yeni argümanlar yeni taktikler devreye giriyor. Hiç şüphesiz olmasın. Önümüzde bizi yine zorlu bir süreç bekliyor. Bu toprakları vatan yapmak için verdiğimiz uğraşı vatanımızı elde tutmak için de sürdürmek mecburiyetindeyiz Aksi takdirde tıpkı bir asır önce yapmaya çalıştıkları gibi bizi bu topraklardan jiletle tazyif atmakta tereddüt etmeyecekleri açıktır. Ülkemiz muhalefetinin anlamadığı anlamak istemediği, anlıyorsa bile önemsemediği hakikat işte budur. Ihtirasları böylesine gözlerini bürümüş durumdaki ülkenin ve milletin uzun vadeli çıkarlarının altına dinamit döşemekten çekinmiyorlar. Bu uğurda PKK’ya bu uğurda FETÖ’ye göz kırpıyorlar. Bu uğurda emperyalist heveslere göz kırpıyorlar. Bu uğurda her türlü hırsızlığa, arsızlığa yol veriyorlar. Siyasi vizyon sıfır, siyasi kural Proje mevcut değil. Icraat desen zaten yok. Buna karşılık muhalefet cenahında her türlü istismar, her türlü kirli pazarlık, her türlü en çıta yol geziyor.

“Devletimizin bekasına gözü olanlara fırsat vermeyelim”

Beş yılda iflas ettirmedikleri yer kalmadı. Çorumsuz saat gibi, tıkır tıkır işleyen hizmetler bile devam ettirilemedi. Sadece yalanlarıyla sizi kandırmaya çalışıyorlar. Biz tüm samimiyetimizle ve hak ve hakkaniyet duygularımızla gerçeği söylüyoruz ve çözüm yolumuzu paylaşıyoruz. Yirmi bir yılda Türkiye’yi üç kat büyüttük, önümüzdeki dönemde ise inşallah bu büyümeyi ikiye katlayacağız. Yeter ki birlik ve beraberliğimize sahip çıkalım, ülkemizin bütünlüğü ve devletimizin bekası için gözü olanlara fırsat vermeyelim. Sadece vakit ve planlama meselesi olduğunu söyleyebilirim. Bizim söylediğimizin referansı, ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetlerdir.”

 

HABER / GÜLSÜN ARSLAN

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş