Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tam bir siyasi basiretsizlik örneğidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tam bir siyasi basiretsizlik örneğidir
Yayınlama: 29.01.2024 20:31:24
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Birkaç gün öncesine kadar iş birliği görüşmeleri yaptığı partileri, daha içtikleri çayın dumanı kalkmadan ihanetle suçlamak, beraber siyaset yaptığı insanları ihanetle itham etmek tam bir siyasi basiretsizlik örneğidir” ifadesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın açıklaması şu şekilde;

“Ülkenin ikinci büyük partisinin acemi genel başkanının birkaç gün önce belediye başkan adaylarıyla ilgili yaptığı skandal açıklama, muhalefette yaşanan panik havasının bir işaretidir. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde böyle bir beyana rastlayamazsınız.

Neymiş, “illerde farklı partilerden adayların olması oyunmuş, tezgâhmış”. Millî iradeye saygı duyulan hiçbir ülkede muhalefet partisinin çoğulcu demokrasinin bir gereği olan yarıştan korktuğunu, ürktüğünü, rakiplerinin sayısı karşısında hırçınlaştığını göremezsiniz.

Meselenin çok daha vahim tarafı, suçladığı partilerin daha 8 ay öncesine kadar beraber Türkiye’yi yönetmeye talip olduğu siyasi yapılar olmasıdır. Birkaç gün öncesine kadar iş birliği görüşmeleri yaptığı partileri, daha içtikleri çayın dumanı kalkmadan ihanetle suçlamak, beraber siyaset yaptığı insanları ihanetle itham etmek tam bir siyasi basiretsizlik örneğidir.

Üzerinde kurulan vesayetin zincirlerini kırma iradesini göstermek yerine sağa sola sataşarak rüştünü ispat peşinde koşandan kendi partisine de ülkeye de hayır gelmez. Hâlbuki ortak adayla seçime gitmek nasıl demokratik bir yöntemse her partinin kendi adayını çıkarması da gayet tabiidir.

Millet vaatlere bakacak, bunları gönül ve fikir terazisinde tartacak, hangi belediye başkanı tarafından şehrinin yönetilmesini istiyorsa tamamen hür iradesiyle tercihini yapacak.

Biz de her zaman olduğu gibi sandıktan çıkan iradeyi baş tacı edeceğiz.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.