Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Birliğimizi Bursa’da göreceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Birliğimizi Bursa’da göreceğiz
Yayınlama: 21.03.2024 19:52:29
A+
A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yerel seçim çalışmaları kapsamında Bursa’ya gelerek bir dizi ziyarette bulundu. Yılmaz, son olarak Bursa iftar programında davetlilerle buluştu.

“Birbirinizin hakkını hukukunu savunmaya ihtiyacımız var”

Gazze’de yaşanan zulme dikkat çekerek konuşmasını yapan Bakan Yılmaz, “Bugün Gazze’de yaşananlar bunun en güzel örneği diye düşünüyorum. Bakın bu bölgede biz bir olmazsak beraber olmazsak, güçlü olmazsa başımıza neler gelebileceğine bir örnektir. Hakikaten Gazze’de yaşananlar bizim daha çok birliğe, beraberliğe ihtiyacımız olduğunu gösteriyor. Daha çok kardeşliğe ihtiyacımız var. Ve biz de hepimizin birbirimizin hakkını hukukunu savunmaya ihtiyacımız var. Bunun da en güzel örneklerinden birinin Bursa’da yürekten inanıyorum. Burası geçmişte ecdadımızın büyük zaferler kazandığı, büyük medeniyetler kurduğu bir coğrafya. Türkiye yüz yılında da sadece Türkiye’ye değil tüm insanlığa örnek olacak bir birliği vermek, beraberliğin Bursa’da göreceğimize yürekten inanıyorum. Bizler buna yakışır bir şekilde Bursamıza hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi.

“İyi ki kazanmamışız, memleketin hali nice olurdu dediler”

Genel seçimlerde Cumhur ittifakına verilen destekten dolayı şükranlarını belirten Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Değerli katılımcılar, sizlere bir arada bulmuşken mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı’na, AK Parti’ye, Cumhur İttifakı’na ve Sayın Cumhurbaşkanımıza verdiğiniz destek için de şükranlarımızı sunmak istiyorum. Allah hepinizden razı olsun diyorum. Yüzde elli beşe yakın bir oy aldı Cumhurbaşkanımız. Bu aziz milletimiz bu desteği vermeseydi bugün ekonomimiz, bugün dış ilişkilerimiz terörle mücadelemiz, sosyal politikalarımız ne halde olurdu? Takdir size bırakıyorum. Bazı ehli itiraf diyelim, muhalefetten insanlar da seçimde… Sonra ortaya çıkan vaziyeti görünce dediler ki televizyonlarda ben de kendimce bizzat dinledim. Iyi ki biz kazanmamışız dedi. Bu hali görünce, seçim sonrası hem partileri içinde yaşanan kargaşa, hem partiler arasındaki kavgalar, gizli anlaşma, birbirinden habersiz güvensizce hareketler bütün bunları görünce ehli itiraf bir takım muhalif akrep insanlar bize iyi ki kazanmamışız dediler. Memleketin alemi nice olurdu dediler. Çok şükür Türkiye vahiy seçimleriyle siyasi istikrarlı ve güven ortamını korudu. Bununla güçlü politikalarla yolumuza devam ediyoruz.”

“Sorunumuz enflasyon”

Büyümeye, istihdam üretmeye, ihracata devam ediyoruz. Sorunumuz enflasyon. Vatandaşımızın da sorunu. Bizim de şu anda temel öncelikli mesele ördüğümüz enflasyon. Onun da planlı programını yapmış durumdayız. Adım adım inşallah sonuçları da hep birlikte göreceğiz. Bu yılın ikinci yarısından başlayarak enflasyondaki yıllık gerilemeyi göreceksiniz. Allah’ın izniyle tek haneli rakamlara ulaşacağız. Bundan da hiç şüphemiz olmasın. Yeter ki birliğimiz, istikrarımız devam etsin.”

Türkiye’de ve Bursa’da sanayi anlamında katma değer sağladıklarını ifade eden Bakan Yılmaz, “Gün geçmiyor ki yeni bir gelişme olmasın, yeni bir atılım olmasın” dedi. Yılmaz, sözlerini şöyle noktaladı.

“Değerli arkadaşlar, bir taraftan da sanayimizi geliştiriyoruz. Bursa’da da çok katkısı da var. Önceki dönem Sanayi Bakanımız Mustafa Bey aramızda. Togg gibi bir milli projeyi hayata geçirdik Bursa’da. Elektrikli araç projemizi savunma sanayinde neler yaptığımızı hep birlikte görüyorsunuz uçağımız göklerde mavi vatanımızla buluştuk. Gün geçmiyor ki yeni bir gelişme olmasın, yeni bir atılım olmasın. Bunlar ama kendiliğinden olmuyor. Kendiliğinden olmuyor. Siyasi iradeyle oluyor. Birlikle beraberlikle olur ve bunu da inşallah devam ettireceğiz. Önümüzdeki dönemde yöneticimizin hangi politikalarla yöneteceği belli.

“Daha ileri projeleri hayata geçirecek yerel yöneticilere ihtiyacımız var”

Bazıları genel seçimden sonra çok farklı politikalar olacak Türkiye çok farklı yönetilecek gibi bir çaba oluşturmaya çalışıyorlar. O da doğru değil. Genel seçimi bitirdik. Başkanlık seçimini bitirdik. Şu anda yaptığımız yerel seçimler. Yerel seçimlerde de esas olan mahalli müşterek hizmetler. Kim Bursa’ya hizmet ediyor, bu soruyu soracağım. Daha fazla kim yapabilir? Yanlış anlamayın. Lafla, algıyla, işte birilerine şirin görünerek vesaire yapılan çalışmalarla Bursa’nın geleceğini inşa edebilir. Bu tecrübeli, ne yaptığını bilen, Bursa’yı bilen, yatırım yapabileceğiniz bugün işte yaptıklardan, benden daha ileri projeleri hayata geçirecek yerel yöneticilere ihtiyacımız var. Biz bu belediyecilikle inşallah yolumuza devam edeceğiz.”

 

HABER/ GÜLSÜN ARSLAN – ŞERİFE ÖZ 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.