Yenişehir’de emeklilik sorunu çözüldü: Binlerce çiftçi mağduriyetten kurtuldu!

Yenişehir Ziraat Odası’nın üye kayıtlarını usulüne uygun yapmadığı iddiasıyla gününde emekli olamayan çiftçilerin sorunu çözüldü.

Yenişehir’de emeklilik sorunu çözüldü: Binlerce çiftçi mağduriyetten kurtuldu!
Yayınlama: 24.03.2024 11:20:07
A+
A-

Tarım ve Orman Müdürlüğü kayıtlarının esas alınacağına dair genelge Bursa’ya ulaştı.

Cumhur İttifakı’nın MHP ve AK Parti Yenişehir İlçe Başkanları, sorunun çözümü için yaptıkları çalışmaları ve genelgenin içeriğini ortak bir basın açıklamasıyla duyurdular.

MHP İlçe Başkanı Arif Eren:

Sorunu ilk kez geçen yıl nisan ayında TBMM’ye taşıdıklarını ve bu yıl ocak ayında Ankara’da SGK Başkanı ile görüştüklerini belirtti.

Sorunun idari bir kararla çözüme kavuşturulduğunu ve genelgenin bugün itibariyle yürürlüğe girdiğini açıkladı.

Genelgeye göre, Ziraat Odası kayıtlarının usulüne uygun olmadığı tespit edildi ve sigortalılık yeniden başlatıldığı tarihte Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü kaydı yeterli olacak.

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet İleri:

Ziraat Odası’nın kusuru nedeniyle pek çok çiftçinin emeklilik hakkı kaybetme noktasına geldiğini vurguladı.

Bu mağduriyetin Anayasa ile korunan sosyal güvenlik hakkının yok sayılması anlamına geldiğini ve Cumhur İttifakı olarak her platformda dile getirdiklerini söyledi.

Yoğun uğraşları sonucunda genelgenin yayınlandığını ve çiftçilerin mağduriyetinin ortadan kalktığını duyurdu.

Genelgeyle birlikte, Yenişehir’de gününde emekli olamayan binlerce çiftçinin mağduriyeti sona ermiş oldu. Artık çiftçiler, emekli olabilmek için Ziraat Odası kayıtlarına bağlı kalmayacak, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü kayıtları yeterli olacak.

Cumhur İttifakı’nın Çalışmaları:

Cumhur İttifakı’nın MHP ve AK Parti Yenişehir İlçe Başkanlıkları, bu sorunun çözümü için yoğun bir şekilde çalıştı. Sorunu TBMM’ye taşıyarak, ilgili kurumlarla görüşmeler yaparak ve genelgenin yayınlanması için takipte kalarak çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesine katkıda bulundular.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.