Erdoğan Biden görüşmesi dünya manşetlerinde

Erdoğan Biden görüşmesi dünya manşetlerinde
Yayınlama: 10.07.2023 11:13:23
A+
A-

NATO zirvesi öncesi gerçekleştirilen Erdoğan Biden görüşmesi dış basında geniş yer buldu. Avrupa ve ABD basını zirve öncesi Erdoğan’ın İsveç konusunda ikna edilmesi için son çabaların gösterildiğini yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Ukrayna’nın NATO’daki yeri, İsveç’in NATO üyeliği süreci ve Türkiye’nin AB’ye üyelik süreci ele alındı.

NATO zirvesi öncesi gerçekleştirilen bu görüşme dış basında geniş yer buldu.

ABD merkezli Bloomberg ‘ABD, İsveç’in NATO Hedefi Konusunda Anlaşma Arayışında’ başlığı ile haberi duyurdu.

Politico, ikilinin görüşmesini “Erdoğan, Biden’a İsveç’in NATO’ya henüz hazır olmadığını söyledi” manşetiyle verdi.

ERDOĞAN BİDEN’I UYARDI

Haberde “Ankara, İsveç’ten NATO’ya katılım başvurusunu desteklemek için yeterli ilerleme görmedi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazar günü NATO liderlerinin bu hafta yapacakları zirve öncesinde yaptığı telefon görüşmesinde ABD Başkanı Joe Biden’ı uyardı.” ifadelerine yer verildi.

Voice of America ‘Biden İsveç’in üyeliğine desteğini açıkladı’ yorumunda bulundu. Haberde şu ifadelere yer verildi;

‘Beyaz Saray Pazar günü yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’ın Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile İsveç’in Batı ittifakının bir üyesi olma hedefini görüştükleri telefon görüşmesinde İsveç’in mümkün olan en kısa sürede NATO’ya katılmasını görmek istediğini ifade ettiğini söyledi.’

Al Arabiya da görüşmeyi “Erdoğan ve Biden, NATO zirvesinde İsveç’in teklifini ve F-16 savaş uçaklarını görüşmek üzere bir araya gelme konusunda anlaştılar” başlığı ile duyurdu.

AFP ‘İsveç, NATO görüşmelerinde Türk direncini kırmaya çalışıyor’ başlıklı haberinde İsveç Başbakanı Kristerson’un Erdoğan ile bir araya geleceğini aktardı.

DİPLOMATİK ÇIKMAZ

Guardian  ‘İsveç Başbakanı, üyeliği imzalamak için son çare olarak Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek’ başlığını attığı haberde

“İsveç ve Türkiye’nin liderleri, Ankara’nın durdurduğu Stockholm’ün tıkanmış NATO üyelik süreci üzerindeki diplomatik çıkmazı kapatmak için son bir girişimde bulunmak üzere bir araya gelmeye hazırlanıyor.” ifadelerine yer verdi.

Arab News ‘Biden, Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde İsveç’in NATO üyelik hedefine desteğini ifade ediyor’ dedi.

“İSVEÇ VETOSU İÇİN SON ÇABALAR”

Proto Thema ‘Türkiye’nin İsveç vetosu için son çabalar’ başlığını attı.

Haberde ‘Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İsveç Başbakanı Ulf Kristerson, askeri ittifakın yıllık zirvesinin arifesinde, İsveç’in NATO’ya katılımı konusunu görüşmek için bugün Vilnius’ta bir araya geliyor’ ifadelerine yer verildi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş