Erdoğan’dan FETÖ’cü Hakimlere tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilere Danıştay’ın FETÖ iltisaklı hakim savcılara göreve dönüş yolunu açan kararını değerlendirdi.

Erdoğan’dan FETÖ’cü Hakimlere tepki!
Yayınlama: 15.02.2024 18:06:32
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilere Danıştay’ın FETÖ iltisaklı hakim savcılara göreve dönüş yolunu açan kararını değerlendirdi. Erdoğan, Danıştay kararına sessiz kalamayız. Bu işin takipçisi olacağız” dedi. Cumhurbaşkanı, Anayasa Mahkemesi’nin bazı kararlarına dair de eleştirilerini sıraladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan’a FETÖ iltisakı nedeniyle ihraç edilen ardından Danıştay’ın göreve iade ettiği hakim savcılarla ilgili hukuki süreç de soruldu.

Cumhurbaşkanı, Danıştay’la ilgili açıklamaları sırasında Anayasa Mahkemesi’nin aldığı kararlara da parantez açtı. “Anayasa Mahkemesi’nin sık sık bu tür kararları alması bizi ciddi manada rahatsız ediyor. Hazmedemiyorum, mesela Anayasa Mahkemesi bir de BTK’yla ilgili bir karar almış. Nasıl böyle bir karar alınır?” diye sordu.

Erdoğandan FETÖcü hakim savcı kararına tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a farklı terör örgütlerinin art arda yaptıkları saldırıları da soruldu. Cumhurbaşkanı, seçim sürecine işaret etti. ‘Maalesef her seçim öncesi yaşadığımız olaylar’ dedi. MHP lideri Bahçeli’nin grup toplantısında dile getirdiği sözlerini hatırlattı. “Aynı kanaatleri taşıyorum” dedi ve ekledi: “Muhalefet özellikle mülteci meselesini gündeme getiriyor. Bunların hiçbirinden onlara ekmek çıkmaz, boşuna uğraşıyorlar. 31 Mart kesinlikle bazılarının siyaset sahnesinden tamamen silindiğini göreceğimiz gün olacaktır. Nasıl ki 28 Mayıs’ta bazıları silindiyse, bazıları şu anda yarım yamalak ayakta durmaya çalışıyorsa bunların neticesi de benzer olacak.”

Deprem yıldönümünde Hatay’da muhalefete gösterilen tepkiyi de gündemine alan Erdoğan, “Başkanlarını halk orada yuhaladı. Meydana bile sokmadı. Hedefimiz, halkımıza hizmetlerimizi daha etkin bir biçimde ulaştırabilmek için yerel yönetimlerde halkımızın desteğiyle çok ciddi bir başarı kazanmak” dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.