Eser Yenenler çirkin benzetmeyi affetmedi !

Eser Yenenler çirkin benzetmeyi affetmedi !
Yayınlama: 26.04.2023 18:00:03
A+
A-

Ünlü oyuncu ve sunucu Eser Yenenler, çirkin bir benzetme yaparak kendisini karikatürize eden Öznur Kalender’e dava açtı. Kendisine defalarca kez hakarette bulunan Kalender’e 30 bin liralık manevi tazminat davası açan Yenenler, davayı kazandı. Öte yandan ünlü oyuncuya hakaret dolu sözler söylediği için tazminat ödeyecek olan Kalender’e ceza davası da açıldı.

Eğlenceli kişiliği ve başarılı oyunculuk performansıyla büyük beğeni toplayan Eser Yenenler, özellikle eşi Berfu Yenenler ile birlikte sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla sık sık gündeme geliyor.

Bugüne dek birçok karakteri oynayan ünlü oyuncu, son olarak kendisi çirkin bir şekilde karikatürize eden ve sosyal medya hesabından hakaretlerde bulunan Öznur Kalender ile karşı karşıya geldi.

Kendisini domuza benzeterek karikatürünü çizen ve “dombili, pislik, yağ tulumu” ifadelerini kullanan Öznur Kalender hakkında suç duyurusunda bulunan Yenenler, 30 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Ünlü oyuncunun avukatı Orhan Adagül, “Burada eleştirel mizahtan daha çok ağır bir sövgü bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili mahkemece hazırlanan iddianamede; karikatür ve paylaşımların müştekinin onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta olduğu, hakaret suçunun yasal unsurlarının oluştuğu ve paylaşımın sosyal medya üzerinde yapılması nedeniyle aleniyet unsurunun bulunduğu açıklamalarına yer verildi.

Öte yandan paylaşımların birden fazla yapılmasıyla birlikte zincirleme suç hükümleri kapsamında kalması, şüpheliye isnat edilen sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret suçunun uzlaşmaya tabi suçlardan bulunması nedeni ile dosyanın uzlaştırmacıya gönderildiği ancak taraflar arasında uzlaşma sağlanamadığı belirtildi.

Bundan dolayı müspet suçlardan dolayı eylemin cezalandırılması talep edildi ve Öznur Kalender’in kasıtlı işlediği suç nedeniyle hakkında TCK’nun 53/1. maddesinde düzenlenen güvenlik tedbirlerinin uygulanması istendi.

13 Nisan günü gerçekleşen duruşmanın ardından Eser Yenenler haklı bulundu ve Öznur Kalender’in Eser Yenenler’e 30 bin liralık manevi tazminat ödemesine karar verildi. Ayrıca Kalender’e bu davranışından dolayı ceza davası da açıldı. Bu doğrultuda Kalender’in 3.5 yıl hapsi isteniyor.

İşte Eser Yenenler’in affetmediği o çirkin karikatür…

<p><span style="color:#B22222"><em><strong>İşte Eser Yenenler'in affetmediği o çirkin karikatür...</strong></em></span></p>

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.