Ev mağdurları kent meydanında: Tapularımızı istiyoruz!

2014 yılında yapımı tamamlanan Osmangazi Evleri’nde müteahhit firma Akkoçlar İnşaat ve arsa sahipleri arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle tapularını alamayan 55 aile, 8 Mart Dünya Kadın Hakları Günü’nde Kent Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi.

Ev mağdurları kent meydanında:  Tapularımızı istiyoruz!
Yayınlama: 08.03.2024 16:28:46
A+
A-

Basın açıklamasını Avukat Osman Atalay Akman okudu. Akman, 2007 yılında yapılan sözleşme gereği müteahhit firmanın arsa sahiplerine 57 daire ve imar durumunda olası artışlardan yüzde 35’ini vermesi gerektiğini hatırlattı. Müteahhit firmanın daireleri arsa sahipleri adına tapuda tescil ettirerek teslim ettiğini ve mağdurların 10 yıldır bu dairelerde malik sıfatıyla oturduğunu ve aidatlarını ödediğini vurguladı.

Sorun Arsa Sahipleri ve Müteahhit Arasındaki Anlaşmazlık

Akman, sorunun müteahhit ve arsa sahipleri arasındaki anlaşmazlıktan kaynaklandığını ve mağdurların bu anlaşmazlığın tarafı olmadığını açıkladı. Mağdurların 10 yıldır bu konutlarda malik sıfatıyla oturduğunu ve hiç kimsenin haksız işgal iddiasında bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Müteahhit Şirket Tasfiye Ediliyor

Akman, müteahhit şirketin tasfiye edilmeye çalışıldığını ve arsa sahiplerinin de mağdurları evlerinden çıkarmakla tehdit ettiğini belirtti. Yetkililere seslenen Akman, Osmangazi Evleri sorununu çözmeye çağırdı.

Basın açıklamasının ardından mağdurlar, Bursa Adliyesi’ne sessiz yürüyüş gerçekleştirdi. Geçtiğimiz hafta biber gazlı saldırıya maruz kalan mağdurlar, müteahhit firma ve saldırıyı gerçekleştiren arsa sahipleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Olayın Geçmişi

2014 yılından beri mahkeme sürecinde olan Osmangazi Evleri’nde yaşayan mağdurlar, 5 Mart 2024 tarihinde sitenin bahçesinde basın açıklaması düzenledi. Arsa sahipleri basın açıklamasına müdahale etmeye çalıştı ve çıkan arbedede biber gazı kullanıldı. Biber gazından etkilenen biri çocuk 7’si kadın toplam 8 kişi hastaneye kaldırıldı.

Aynı müteahhit firmanın, Osmangazi Evleri’nin yanındaki Mehmet Zahit Korku Ortaokulu ve Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi’ni de satılığa çıkardığı ve bu olayın ülkede geniş yankı uyandırdığı da hatırlatıldı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.