FETÖ Batı’yı kışkırtıyor, Yunan medyası körüklüyor! MİT İzliyor

FETÖ Batı’yı kışkırtıyor, Yunan medyası körüklüyor! MİT İzliyor
Yayınlama: 19.04.2023 13:49:35
A+
A-

İsveç’te yuvalanan FETÖ üyeleri, Türkiye’nin firar eden FETÖ’cüleri tespit etmesi üzerinde Batılı ülkeleri kışkırtan bir haber yayınladı. Bu haberi kullanan Yunan medyası ise “MİT bizi izliyor” diyerek Türkiye’yi hedef aldı.

7Şubat MİT kumpası, 17-25 Aralık 2013 emniyet-yargı darbe girişimi, 1-19 Ocak 2014 MİT tırları kumpası, 15 Temmuz darbe girişimi gibi ihanetlerle Türkiye’de yönetimi ele geçirmeye çalışan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yurtdışında da ihanetini sürdürüyor.

İsveç’te yuvalanan ve Türkiye aleyhine faaliyet gösteren FETÖ’nün Nordic Monitor isimli internet sitesinde, Batılı ülkeleri kışkırtan yeni haberlere imza atıldı.

SIZDIRILAN BELGELERLE ALGI OPERASYONU

İsveç’in Türkiye’nin istemesine rağmen vermediği firari FETÖ’cüler Abdullah Bozkurt ile Levent Kenez tarafından yönetilen Nordic Monitor’de yayınlanan “Gizli belgeler ortaya koyuyor, Türk istihbarat teşkilatı MİT’in Yunanistan’daki casusluk faaliyetlerinde herhangi bir duraksama yok” başlıklı haberde, Emniyet’ten sızdırılan belgelerle algı operasyonu yapıldı.

FETÖ’cü Abdullah Bozkurt imzalı kara propaganda niteliğindeki haberde, 6 Şubat öncesi gerçekleşen depremden önce illegal bir şekilde Türkiye’den Yunanistan’a firar ettiği tespit edilen FETÖ’cülerle ilgili istihbari çalışmalar yeniymiş gibi servis edildi.

TÜRKİYE KENDİ SINIRINI İZLEDİ, FETÖ VE YUNAN MEDYASI ÇARPITTI

FETÖ üyesi Bozkurt’un provokatif haberinde yayımlanan belgelerde, kendi sınırlarını izleyen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 8 Aralık 2022’de Yunanistan’a illegal yollarla geçiş yapılan firari FETÖ’cüleri tespit ettiği belirtildi.

FETÖ’cülerin Türkiye’nin sınır güvenliği ve terör ile mücadele uygulamalarını çarpıtan haberine Yunan basını da atladı. FETÖ’nün haberi üzerinden Türkiye’yi hedef alan Yunan haber sitesi In.gr, “Deprem diplomasisine rağmen Yunanistan’da Türk casusluğu tıkır tıkır çalışıyor” başlığını attı.

YUNAN BASINI KÖRÜKLEDİ

FETÖ’nün yayın organını “İsveç merkezli ve çoğu Erdoğan rejimi tarafından zulüm gören Türk gazetecilerden oluşan bir kadroya sahip olan Nordic Monitor adlı internet sitesi” diye tanımlayan Yunan medya kuruluşu In.gr, “Türkiye’deki yıkıcı depremlerin yankısında iki ülke ilişkilerinde “buzların” çözülmüş gibi görünmesine rağmen Türk Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT), Yunanistan’da gizli casusluk operasyonlarını genişlettiği ifşasında bulundu” diye yazdı.

TARİHLERİ DE ÇARPITTILAR

FETÖ’nün sızdırdığı belgede yer alan 2 Şubat 2023 tarihli raporu 2 Mart 2023 diye çarpıtan Yunan medya kuruluşu, “Nordic Monitor tarafından yakın zamanda ele geçirilen gizli belgelere göre Türk Milli İstihbarat Teşkilatı, 2 Mart 2023 tarihli bir rapor sundu. Yani Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın, ülkenin dayanışmasını ve kurtarma ve yardım çabalarına desteğin sürdüğünü ifade etmek için deprem bölgesine gerçekleştirdiği ziyaretten sadece iki hafta sonra.” ifadesinde bulundu.

DEPREM YARDIMI ÜZERİNDEN GÜVENLİK FAALİYETLERİNİN DURDURULMASINI UMDULAR

Yunan haber sitesi, depremde gönderilen Yunan arama kurtarma ekibi üzerinden Türkiye’nin güvenlik faaliyetlerinin durdurulmasını umduklarını ancak MİT’in çalışmalarını aksine sürdürdüğünü belirtti.

“Türkler deprem diplomasisinden anlamıyor” ifadesini kullanan Yunan haber sitesi, “MİT’in raporu, siyasi düzeyde diplomatik jestlerin ve nezaketlerin gerçekten MİT’in yasa dışı çalışmalarını kısıtlamak veya kontrol altına almak anlamına gelmediğini açıklığa kavuşturdu. MİT’in Yunanistan’daki casusluk ve gözetleme faaliyetlerini yoğunlaştırmasıyla aslında tam tersi oldu.” diye yazdı.

FETÖ’NÜN HABERİNİ “BİZİ İZLİYORLAR” DİYEREK KÖPÜRTTÜ

MİT’in FETÖ’ye yönelik faaliyetlerini Yunan vatandaşlarına yapılıyormuş gibi çarpıtan In.gr haber sitesi, “MİT Yüzlerce Yunan’ı gizlice gözetliyor” ifadesini kullandı.

Haberin devamında, “MİT bilgilerinin Emniyet tarafından 54 ildeki emniyet birimleriyle paylaşıldığı göz önüne alındığında İstihbarat Teşkilatı Yunanistan’da yüzlerce kişiyi gizlice gözetleyerek isimlerini ve yerlerini tespit etmiş olmalı.” ifadelerine yer verildi.

“MİT, STRATEJİK YUNAN VARLIKLARINI HEDEF ALIYOR” İDDİASI

Hedef Trakya ve Ege” diye yazan Yunan sitesi, “MİT’in Yunanistan’daki casusluk faaliyetleri, muhalif gruplarla sınırlı değil. Teşkilat aynı zamanda, güvenlik zafiyetlerini ortaya çıkarmak için stratejik Yunan varlıklarını hedef alıyor ve ülkenin savunmasını özellikle Türkiye ile kara sınırına yakın Trakya bölgesinde ve Ege adalarında güçlendirmek için başta ABD olmak üzere müttefikleri tarafından Yunanistan’a sağlanan yardımın kapsamını haritalandırmayı amaçlıyor.” iddiasında bulundu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.