Google’a 5 milyar dolarlık dava şoku!

ABD’li bir yargıç Google’ın internet kullanımlarını gizlice takip ederek milyonlarca insanın mahremiyetini ihlal ettiğini iddia eden ve 5 milyar dolar ceza verilen bir davanın reddedilmesi talebini geri çevirdi.

Google’a 5 milyar dolarlık dava şoku!
Yayınlama: 10.08.2023 09:10:38
A+
A-

ABD’li bir yargıç, Google’ın, internet kullanımlarını gizlice takip ederek milyonlarca insanın mahremiyetini ihlal ettiğini iddia eden bir davanın reddedilmesi talebini geri çevirdi.

Google'a 5 milyar dolarlık dava şoku!

“MİLYONLARCA AMERİKALI’NIN MAHREMİYET ÇIKARLARINI KORUMADA ÖNEMLİ BİR ADIM”

ABD Bölge Yargıcı Yvonne Gonzalez Rogers, lara böyle olacağını açıkça söylemediği için, kullanıcıların Google’ın online görüntülemeleri hakkında bilgi toplamasına izin verdiği bulgusuna ulaşamadığını söyledi.

5 milyar dolarlık toplu davada davacıların avukatı olan David Boies, kararı “milyonlarca Amerikalının mahremiyet çıkarlarını korumada önemli bir adım” olarak nitelendirdi.

Davacılar, Google’ın analizlerinin, tanımlama bilgilerinin ve uygulamalarının, şirketin, Chrome tarayıcısını “Gizli” moda ve diğer tarayıcıları “gizli” tarama moduna ayarlasalar bile etkinliklerini izlemesine izin verdiğini iddia ediyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş