“Gürsu 24. Armut Festivali” renkli görüntülere sahne oldu

Gürsu belediyesi’nin düzenlediği 24’üncü kültür sanat ve armut festivali başladı.

“Gürsu 24. Armut Festivali” renkli görüntülere sahne oldu
Yayınlama: 30.09.2023 23:25:06
A+
A-

Bursa Gürsu Belediyesi’nin düzenlediği 24’üncü Kültür Sanat ve Armut Festivali başladı. Ulu Cami önünde vatandaşlara yılın ilk armutları ikram edilmesinin ardından Celalbey Millet Bahçesi önünde buluşan çiftçiler ve vatandaşlar, Gürsu Kent Meydanı’na kadar yürüdü. Yüzlerce kişinin katıldığı kortejin gözdesi traktörleriyle katılan çiftçiler oldu.

24. Kültür Sanat ve Armut Festivali birbirinden renkli görüntülerle devam ediyor. Gürsu merkezinde yapılan renkli kortej yürüyüşü ilçedeki tüm kesimleri bir araya getirdi. Üreticiler traktörleri ile kortejde gövde gösterisi yaparken, sektör temsilcileri, Gürsu protokolü vatandaşlar ile beraber yürüdü.

Kültür Sanat ve Armut Festivali’nin armut üreticisine destek vermek hedefiyle gerçekleştirdiklerini belirten Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Festival çerçevesinde hafta sonu 2 tane konserimiz olacak. Burada asıl olan armudun değerini iyi tanıtabilmek, çiftçimize destek olabilmektir. Üreticimizin daha çok kazanabilmesi için belediye olarak bu sistemin içinde olmak istiyoruz. İyi bir soğuk hava deposu bununla beraber şu anda çok revaçta olan soğuk kurutma talebi geliyor. Soğuk kurutma ve soğuk hava deposunun en yakın zamanda ihalesine çıkıyoruz. Aynı zamanda sosyal bir projemiz olan muhtarlarımız ve Gürsu halkı ile beraber yaptığımız ‘Bizim elimiz armut toplamaya kalkar, kadına kalkmaz’ diye sosyal bir projemiz var. Buradan da kadına şiddete karşı tüm dünyaya mesaj göndermek istiyoruz” dedi.

Gürsu Belediyesi, Gürsu Kaymakamlığı, Gürsu Ziraat Odası ve Gürsulu üreticilerin destekleri ile düzenlenen Gürsu 24. Kültür Sanat ve Armut Festivali 1 Ekim’e kadar sürecek.






Kaynak: İHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş