Gürsu belediyesinden kardeş belediyeye yardım eli: ‘Acısu çeşmesi’ yeniden hizmette!

Gürsu Belediyesi, 6 Şubat depremlerinde büyük hasar gören Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesinde bulunan ve “Acısu Çeşmesi” olarak bilinen tarihi tesisi yeniden inşa ederek hizmete açtı.

Gürsu belediyesinden kardeş belediyeye yardım eli: ‘Acısu çeşmesi’ yeniden hizmette!
Yayınlama: 21.03.2024 13:50:05
A+
A-

Kardeş belediye protokolü çerçevesinde gerçekleştirilen çalışmayla bölgeye önemli bir katkı sağlandı.

Tarihi ve Şifalı Su Kaynağı Yeniden Canlandı

Ekinözü’ne bağlı Yukarı İçmeler mevkiinde bulunan Acısu Çeşmesi, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden beri kervan yolu üzerinde dinlenme ve şifa merkezi olarak kullanılmış. Bölge halkı tarafından da önemsenen ve şifalı olduğuna inanılan su kaynağının bulunduğu tesis, depremlerde büyük hasar görmüştü.

Gürsu Belediyesi deprem bölgesindeki bir tesisi ayağa kaldırdı

Gürsu’dan Ekinözü’ne Yardım Eli

Gürsu Belediyesi, depremin ilk anından itibaren Ekinözü’ne yardım eli uzatarak bölgede on kişilik ekiple çalışmalara başladı. Kardeş belediye protokolü çerçevesinde Acısu Çeşmesi’nin yeniden inşası da Gürsu Belediyesi tarafından üstlenildi.

Gürsu Belediyesi deprem bölgesindeki bir tesisi ayağa kaldırdı

Yaklaşık 4,5 Milyon Liraya Mal Olan Restorasyon

Yaklaşık 4,5 milyon liralık bir yatırımla gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları kapsamında tesisin tarihi dokusuna uygun şekilde onarımı ve yenilenmesi yapıldı. Çeşme, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarıyla da modern bir görünüme kavuşturuldu.

Açılış Törenine Yoğun Katılım

Acısu Çeşmesi’nin yeniden hizmete açılışı için düzenlenen törene Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Tahir Akdağ, Gürsu Belediye Meclis Üyeleri, Ekinözü Belediye Başkanı Bilal Eker ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Eker: “Gürsu Belediyesi’ne Teşekkür Ediyorum”

Ekinözü Belediye Başkanı Bilal Eker, yaptığı konuşmada bölge halkı için önemli bir yere sahip olan Acısu Çeşmesi’nin yeniden inşa edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Gürsu Belediyesi’ne teşekkür etti. Eker, “Bu tarihi ve şifalı su kaynağının yeniden hizmete açılması bölgemiz için büyük önem taşıyor. Gürsu Belediyesi’nin desteğiyle bu eseri yeniden kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Işık: “Kardeş Belediyemize Yardım Etmekten Mutluluk Duyuyoruz”

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ise depremin ilk anından itibaren Ekinözü’ne yardım eli uzattıklarını ve bölgedeki yaraların sarılması için çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Işık, “Kardeş belediyemiz Ekinözü için elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Acısu Çeşmesi’nin yeniden inşası da bu desteğimizin bir göstergesidir. Bu tarihi ve turistik yapının bölgeye tekrar kazandırılmasından mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından Acısu Çeşmesi’nin açılış kurdelesi kesildi. Vatandaşlar da yeniden hizmete açılan tesisi gezerek şifalı sudan içtiler.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.