Hain ilan edildi!

Hain ilan edildi!
Yayınlama: 06.07.2023 11:11:56
A+
A-

Rus Devlet televizyonu Progozhin’i hain ilan ederek, hakkında açılan soruşturmanın kapatılmadığını açıkladı.

Rus devlet televizyonu, Wagner’in Moskova askeri liderliğine karşı başlattığı kısa süreli isyanla ilgili soruşturmanın devam ettiğini söyleyerek, Prigozhin’e sert bir saldırı başlattı .

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Rusya’nın devlet televizyonu Russia-1’de Çarşamba günü yayınlanan 60 Dakika adlı programda Wagner patronu “hain” olarak damgalandı ve izleyicilere Prigozhin hakkındaki ceza davasının tüm hızıyla devam ettiği söylendi.

Prigozhin liderliğindeki Wagner grubu24 Haziran’da Ukrayna’dan Rusya’ya geçmiş ve Rus askeri yetkililerini görevden almak amacıyla Moskova’ya doğru ilerlemişti. Wagner kalkışması Belarus’un araya girmesiyle son bulmuştu.

Prigozhin, Belarus lideri Alexander Lukashenko ile bir anlaşma yapıldıktan sonra güçlerini Belarus’a götürmeyi kabul ettikten sonra operasyonunu durdurduğunu açıklamıştı.

SUÇLAR DÜŞÜRÜLECEKTİ

Anlaşmaya göre, isyana katılan Prigozhin ve Wagner savaşçılarına yönelik tüm suçlamalar düşürülecekti.

60 Dakika programının sunucusu Rus milletvekili Yevgeny Popov, Prigozhin’in “hain” olduğunu söyledi ve polisin Prigozhin’in Saint Petersburg’daki ofisine ve konutuna yaptığı baskınlar sırasında çekilen video görüntüleri, Wagner şefinin suçluluğunun kanıtı olarak gösterildi .

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.