BUÜ Hemşirelik bölümü öğrencileri beyaz üniformalarına kavuştu

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 1. sınıf öğrencileri için “Üniforma Giyme Töreni” düzenlendi.

BUÜ Hemşirelik bölümü öğrencileri beyaz üniformalarına kavuştu
Yayınlama: 26.04.2024 12:05:08
A+
A-

Törende, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurcan Özyazıcıoğlu, Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Neriman Akansel, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Hemşirelik adayları beyaz üniformalarını giydi

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, BUÜ’nün 50. yılını kutlamaya hazırlanan köklü bir üniversite olduğunu söyledi. 23 araştırma üniversitesi arasında yer aldıklarını ve akreditasyonlu bir yükseköğretim kurumu olduklarını belirtti. Hemşirelik Bölümü’nün modern bir sistem içerisinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade etti. Hemşirelik mesleğinin zorluğuna ve özveri gerektirdiğine dikkat çekti. Öğrencilere istekli ve azimli olmalarını, ailelerine, hocalarına ve vatanlarına vefa göstermelerini tavsiye etti.

Hemşirelik adayları beyaz üniformalarını giydi

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurcan Özyazıcıoğlu ise,  Sağlık alanında yetişmiş insan gücünün bir ülkenin en önemli zenginliklerinden biri olduğunu vurguladı. Eğitimin kalitesinin sunulacak hizmetin kalitesine doğrudan hizmet edeceğini aktardı. Fakültenin hemşirelik bölümünde teorik derslerin yanı sıra uygulamalı derslerin de yer aldığını söyledi. Öğrencilerin, Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi’nde uygulama imkanı bulduğunu ifade etti. Öğrencilere hastayla empati ve güven ilişkisi kurmaya gayret etmeleri, mesleği sevmeleri, yeni teknolojileri kullanma konusunda istekli olmaları ve meslekteki diğer üyelerle işbirliği içerisinde olmalarını tavsiye etti.

Hemşirelik adayları beyaz üniformalarını giydi

Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman Akansel de,  Hemşirelik mesleğinin önemine ve kutsallığına değindi. Öğrencilere mesleki etik ve deontolojiye uymaları gerektiğini hatırlattı. Kendilerini geliştirmeye devam etmeleri ve her zaman en iyisini yapmaya çalışmaları gerektiğini söyledi.

Törende Hemşirelik Bölümü 1. sınıf öğrencileri sahneye davet edildi ve tebrik edildi. Öğrencilere beyaz üniformaları giydirildi. Hemşirelik yeminleri okundu. Program, müzik dinletisi ile sona erdi.

Bu tören ile BUÜ Hemşirelik Bölümü 1. sınıf öğrencileri, sağlık ordusunun yeni mensupları olarak ilk adımlarını atmış oldular.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.