Casusluk Suçlamasıyla Gözaltına Alındı

Hindistan ‘Çin casusu’ olduğu şüphesiyle yakalanan bir güvercin, 8 ay boyunca gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldı.

Casusluk Suçlamasıyla Gözaltına Alındı
Yayınlama: 04.02.2024 11:42:39
A+
A-

Hindistan ‘Çin casusu’ olduğu şüphesiyle yakalanan bir güvercin, 8 ay boyunca gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldı.

Hindistan’ın casusluk suçlamasıyla gözaltına aldığı güvercin serbest bırakıldı

Hindistan, akıllara kara komedi filmlerini getiren bir olayla gündeme geldi. Emniyet güçlerinin Çin casusu olmakla suçladığı güvercin aylar sonra özgürlüğüne kavuştu.

Dedektifler, kuşun Hindistan’ın Maharaştra eyaletinin başkent olan Mumbai’de bir limanın yakınlarında yakalamıştı. Casusluk şüphesinin ardındaki gerekçeyse güvercinin bacaklarında üzerinde Çince kelimeler yazılan iki halkanın bağlı olarak bulunmasıydı.

Kuş geçen yıl mayıs ayında Mumbai’deki bir liman yakınlarında yakalanıp polis memurları tarafından gözaltına alındı. Güvercin, bacaklarına bağlanmış ve üzerinde Çince olduğu anlaşılan kelimeler yer alan iki halkayla bulundu. Dedektifler güvercinin casusluk eyleminde kullanıldığından şüphelenerek kuşu gözaltına aldı. Güvercin daha sonra Mumbai’deki Bai Sakarbai Dinshaw Petit Hayvan Hastanesi’ne gönderdi.

Hindistan’da Casusluk Şüphesiyle Yakalanan Güvercinin Haksız Yere Suçlandığı Ortaya Çıktı

Aradan geçen 8 aylık esaretin ardından gerçekler ortaya çıktı. Neticede güvercinin Hindistan’a Tayvan’dan gelen bir yarış kuşu olduğu tespit edildi.

Bunun üzerine emniyet güçleri kuşun Bombay Hayvanlara Zulmü Önleme Derneği’ne naklini onayladı. Doktorlar da haksız yere suçlanan kuşu geçen salı günü doğaya geri bıraktı. Hayvanlara Etik Muamele İçin Mücadele Edenler (PETA) örgütünün Hindistan ofisi ise yaptığı açıklamada soruşturmanın “şaşırtıcı bir sekiz ay” sürdüğüne yer verdi.

Hindistan daha önce de güvenlik endişeleri nedeniyle çeşitli kuşları alıkoymakla gündeme gelmişti. 2020 yılında Hindistan kontrolündeki Keşmir’de polis Pakistanlı bir balıkçıya ait güvercini yakalamıştı. Yapılan soruşturmada kuşun casus olmadığı ve yalnızca iki ülke arasındaki sınırdan uçtuğu anlaşılmıştı.

2016 yılında bir başka güvercin, üzerinde Hindistan Başbakanı Narendra Modi’yi tehdit mesajı içeren bir not bulunduğu iddiası üzerine gözaltına alınmıştı.

I. Dünya Savaşı ve II. Dünya Savaşı da dahil olmak üzere tarihte birçok savaşta güvercinler mesaj iletmek de dahil olmak üzere çeşitli görevlerde kullanıldılar. Gustav adlı bir güvercin, 6 Haziran 1944’te Normandiya’daki Sword Beach’e inen bir muhabirin haberini İngiltere’ye getirmeyi başarmıştı

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş