“İkinci olana mazbatayı verme rezaleti, Van halkına pusu kurmaktır”

Van’da başkanlığın AK Parti’ye geçmesine CHP lideri Özel’den sert tepki geldi. Özel, “Van halkının iradesini hiçe saymak, ona pusu kurmaktır” dedi.

“İkinci olana mazbatayı verme rezaleti, Van halkına pusu kurmaktır”
Yayınlama: 02.04.2024 16:16:22
A+
A-

Van İl Seçim Kurulu, seçimi kazanan DEM Parti adayı Abdullah Zeydan’ın seçilme yeterliliği olmadığına hükmetti. Mazbatanın en çok oy alan ikinci sıradaki AK Partili aday Abdullah Arvas’a verilmesine karar verdi. Bu karara ilk tepki CHP lideri Özgür Özel’den geldi. Özel, “Van halkının iradesini hiçe saymak, ona pusu kurmaktır” dedi.

DEM Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Zeydan’ın memnu hakkının Adalet Bakanlığı  tarafından geri alınması üzerine, Van İl Seçim Kurulu, belediye başkanlığını ikinci sıradaki AK Parti adayı Abdullah Arvas’a  verilmesine karar verdi. Büyük yankı uyandıran bu karara CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den sert bir tepki geldi.

“Söylediği bütün sözler hükümsüz hale gelir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim gecesi yaptığı konuşmaya atıfta bulunan Özel, “Seçim sonuçları hakkında yaptığı balkon konuşmasında, gerçi birinci parti olan partimizi kutlamadı ama, seçim sonuçlarına saygılı davranacağını ifade eden bir konuşma yapmıştı. Ben bu konuşmayı önemsedim. Orada öyle konuşup da sonra rakibinin üç katı kadar oy alan bir büyükşehir belediye başkanı varken ona tuzak kurup ikinci olana mazbatayı vermeye rezaletine kalkışırlarsa söylediği bütün sözler hükümsüz hale gelmiş olur” dedi.

“Cuma akşamı bunu iptal ettirmek…”

Açıklamasının devamında DEM Parti adayının zamanında başvurduğunu ifade eden Özel, “Temyiz kağıdını almış, memnu hakların iadesi hallolmuş, aylarca kampanya yapmış. Cuma akşamı saat 16.55’te, Diyarbakır’dan  gidip bir başvuruyla bunu iptal ettirmek, Van halkının iradesini hiçe saymak, ona pusu kurmaktır” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.