İlahiyatçı Karataş’tan doktorlara tepki çeken sözler!

Kanal 7 ekranlarında iftar ve sahur programları ile tanınan Prof. Dr. Mustafa Karataş, canlı yayında 5 aylık hamile bir izleyicinin sorusunu yanıtlamayla sosyal medyada büyük tepki topladı.

İlahiyatçı Karataş’tan doktorlara tepki çeken sözler!
Yayınlama: 03.04.2024 12:48:46
A+
A-

Hamile izleyicinin, bebeğinin kalbinde delik olduğunu ve doktorların kürtaj önerisinde bulunduğunu fakat kendisinin bunu kabul etmediğini dile getirmesi üzerine Karataş, “Annenin can tehlikesi yoksa her engelli çocuğun yaşam hakkı vardır.” dedi.

Canlı yayına tekrar bağlanan izleyici, “Doktorlar aldırmamızı söyledi ama biz kabul etmedik.” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Karataş, “Onlar para için neler söylerler, para için keserler, para için adam bile öldürüyorlar. Hepsi öyle değil ama…” şeklinde konuştu.

Karataş’ın bu sözleri kısa sürede sosyal medyada gündem oldu ve büyük tepkilere yol açtı. Birçok kullanıcı Karataş’ın sözlerini “çirkin” ve “doktorlara saygısızca” olarak yorumlarken, “bu yorum hiç oldu mu?” gibi eleştirilerde bulundu.

Tepkilerin Ardından Karataş’tan Açıklama

Yaşanan tepkilerin ardından Karataş, Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Açıklamada, sözlerinin doktorların tamamını kapsamadığını ve sadece “bazı doktorların ticari kaygılar güttüğünü” ifade etmek istediğini söyledi.

Karataş’ın açıklaması tepkileri dindirmeye yetmedi ve birçok kullanıcı, “genelleme yapmak doğru değil” ve “sözlerinizi daha dikkatli seçmelisiniz” şeklinde yorumlarda bulundu.

Olay, doktorlar ve ilahiyatçılar arasında da tartışmalara yol açtı. Bazı ilahiyatçılar Karataş’ın sözlerini savunurken, bazıları ise doktorlara saygısızca ve mesnetsiz olduğunu savundu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.