İliç’li Hamdi Ulukaya, 900 Milyon $’lık ABD Kahve Şirketini Satın Aldı.

İliç’li Hamdi Ulukaya, 900 Milyon $’lık ABD Kahve Şirketini Satın Aldı.
Yayınlama: 18.12.2023 17:48:58
A+
A-

Erzincan iliç’li Türk iş insanı Hamdi Ulukaya tarafından kurulan ve ABD’nin en hızlı büyüyen gıda şirketlerinden biri olan Chobani, 900 milyon dolarlık bir anlaşma ile ABD’nın kahve devi La Colombe’yi satın aldı. Ulukaya, anlaşmayı, “Demlenmekte olan bazı haberlerden sizi haberdar etmekten heyecan duyuyorum… La Colombe Coffee Roasters resmi olarak Chobani ailesine katılıyor” diyerek duyurdu.

HEDEF YENİ PAZARLARDA GENİŞLEME VE BÜYÜME

Chobani’nin bu stratejik satın alma hamlesi, hızlı büyüyen 5 milyar dolarlık ABD hazır içecek kahve kategorisinde önemli bir oyuncu olan La Colombe’un sahip olduğu perakende tecrübesinden yararlanarak yeni pazarlarda genişleme ve büyüme hedefini destekliyor.

900 milyon dolarlık bu stratejik satın almayla birlikte, Chobani olarak kahve kategorisindeki varlığını daha da güçlendirdiklerini belirten Chobani’nin Kurucusu ve CEO’su Hamdi Ulukaya, “Zaten daha once Chobani krema ürünleriyle kahve kategorisine yatırım yapmıştık ve La Colombe’u Chobani ailesine katmanın heyecanını yaşıyoruz. Özellikle La Colombe’un perakende deneyimi, ürün portföyü ve geniş müşteri tabanıyla yeni kanallarda etkin bir şekilde büyümeyi hedefliyoruz.” dedi.

Bu yeni gelişme ile birlikte La Colombe, Chobani’nin bir parçası haline gelirken, aynı zamanda bağımsız bir marka olarak faaliyetlerine devam edecek.

KENDİ DUYURDU 

Ulukaya bu satın almayı kendi duyurdu. Yaptığı açıklamada da, “Demlenmekte olan bazı haberlerden sizi haberdar etmekten heyecan duyuyorum… La Colombe Coffee Roasters resmi olarak Chobani ailesine katılıyor. İkimiz de yıkıcıyız ve lezzetli, kaliteli hazırlanmış, daha besleyici ürünlerin herkes için mevcut olması gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

YOĞURTTAN GELEN BAŞARI 

1972 İliç, Erzincan doğumlu Hamdi Ulukaya, ABD’nin en çok satılan süzme yoğurt markası Chobani’nin sahibi, kurucusu, yönetim kurulu başkanı ve CEO’su.

Eğitiminin ilk yıllarını Erzincan’da geçiren Ulukaya, Ankara Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi eğitimi aldıktan sonra 1994’te İngilizce öğrenmek için ABD’ye gitti.

2002’de babasının tavsiyesiyle küçük bir beyaz peynir fabrikası kuran Ulukaya, asıl başarısını 2005 yılında, New York eyaletinin kuzeyinde, kapatılmış olan büyük bir yoğurt fabrikasını satın alarak yakaladı. Chobani, beş yıldan kısa sürede yıllık satışlarını sıfırdan 1 milyar doların üzerine çıkararak 2011’de ABD’nin lider yoğurt markası oldu.

Ulukaya 2013 yılında, uluslararası denetim ve danışmanlık firması Ernst & Young tarafından “Dünyada Yılın Girişimcisi” seçildi. Ulukaya, 2016 yılında şirketin kârının yüzde 10’unu çalışanlarına dağıtacağını açıklamasıyla da gündeme gelmişti.

Hamdi Ulukaya 1,6 milyar dolarlık servetiyle, Forbes’un hazırladığı milyarderler listesinde 2019 yılında Türkiye’den yer alan 25 kişiden biri.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş