İnegöl’de ramazan öncesi zabıta denetimleri yoğunlaştı

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ramazan ayı öncesi resmi ve sivil ekiplerle yaptığı ani denetimleri arttırdı. Denetimlerde özellikle ramazan ayında tüketimi yoğun olan ürün grupları ve sektörler mercek altına alındı.

İnegöl’de ramazan öncesi zabıta denetimleri yoğunlaştı
Yayınlama: 08.03.2024 10:35:07
A+
A-

Yapılan denetimlerde 19 işletmede ihlal tespit edildi ve bu işletmelere idari yaptırım uygulandı. Özellikle bazı zincir market şubelerinde ihlallerin şube bazında tekerrür ettiği gözlemlendi. İhlal tekerrürü tespit edilen işletmelere sınırlı süreli kapatma yaptırımı uygulanacağı belirtildi.

Zabıta Müdürü, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ramazan ayı öncesi halk sağlığını korumak ve fırsatçılığa izin vermemek için denetimlerimizi arttırdık.”

Denetimlerimizde fahiş fiyat, kasa-raf etiket kontrolleri, hijyen, son kullanma tarihi, ruhsat, işgal gibi konularda incelemelerde bulunuyoruz.

Vatandaşlarımızdan ihbar ve şikâyetlerini ürün, satış fişi ve etiket resimleri ile birlikte 153 ve WhatsApp hatlarımız üzerinden bize bildirmelerini rica ediyoruz.”

Vatandaşlara Uyarı

Zabıta Müdürlüğü, vatandaşları da ramazan ayı boyunca alışverişlerde dikkatli olmaya ve ürünlerin fiyatlarını karşılaştırmaya çağırdı.

Zabıta Müdürlüğü’nün ramazan ayı boyunca denetimlerini sürdüreceği ve halk sağlığını korumak için gerekli tüm adımları atacağı belirtildi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.