İngiltere’de tarihi tören!

İngiltere’de tarihi tören!
Yayınlama: 06.05.2023 14:11:26
A+
A-

Tüm dünyada büyük bir heyecanla beklenen İngiltere Kralı III. Charles’ın taç giyme töreni başladı. Aylardır titizlikle planlanan törenle ilgili ayrıntılar birçok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Kral III. Charles’ın taç giyme töreni ne zaman? Kral III. Charles’ın taç giyme töreninde neler olacak? İşte detaylar…

70 yıl boyunca İngiltere’nin Kraliçesi olarak hafızalarda yer edinen Kraliçe II. Elizabeth, geçtiğimiz eylül ayında 96 yaşında yaşamını yitirdi. Dünyanın en uzun süre tahtta kalan monark unvanını taşıyan II. Elizabeth’in ölümüyle beraber 64 yıl boyunca tahta çıkmak için bekleyen en büyük oğlu Prens Charles, Kral III. Charles olmaya hak kazandı.

56 bağımsız ülke ve 2,4 milyar insandan oluşan İngiliz Milletler Topluluğu’nun başkanı ve bu ülkelerin 14’ünde aynı zamanda devlet başkanı olan III. Charles’ın tahta geçmesiyle taç giyme töreni tüm dünyada büyük bir merakla bekleniyordu.

1066’dan bu yana burada taç giyen 40’ıncı hükümdar olmaya hazırlanan Charles’ın büyük bir titizlikle düzenlenen taç giyme töreni bugün itibariyle Londra’daki Westminster Abbey’de başladı.

Charles ve eşi Camilla, kraliyet cübbesiyle Buckingham Sarayı’nın Merkez Kapısı’ından ayrılarak Westminster Abbey’e geldi.

Törene yaklaşık 2400 kişi davet edilirken dünya liderleri de tören için soluğu İngiltere’de aldı.

Türkiye’den de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın katılım sağladığı törende İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İngiltere eski başbakanı Liz Truss ve Tony Blair, İskoçya’nın yeni Başbakanı Hamza Yusuf, Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron ve kabine görevlileri dahil olmak üzere üst düzey yöneticiler de yer alıyor.

11 bin 500 polisin hazır ola geçtiği töreni izlemek isteyen bazı vatandaşlar erken saatlerde The Mall Caddesinde beklemeye başladı.

Bazı vatandaşların ise iyi yerde törene tanıklık edebilmek için gece çadırlarda sabahladığı öğrenildi.

Heyecanla takip edilen törende halkın görmeyeceği tek bölüm, Başpiskopos’un Charles’ı kutsal yağ ile meshettiği bölüm olacak.

Tören sonlandığında ise Kral III. Charles ve eşi Camilla, Altın Fayton ile Buckingham Sarayı’na geçip balkondan halkı selamlayacak ve uçak geçit törenini izleyecek.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.