Kızılay’ın yeni başkanı Fatma Meriç Yılmaz oldu

Kızılay olağanüstü kongresinde Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Türk Kızılay Derneği Genel Başkanı seçildi. Yılmaz, 155 yıllık Kızılay’ın ilk kadın başkanı olarak tarihe geçti.

Kızılay’ın yeni başkanı Fatma Meriç Yılmaz oldu
Yayınlama: 09.07.2023 17:11:44
A+
A-

Türk Kızılay’da Genel Başkan Kerem Kınık’ın istifasının ardından olağanüstü genel kurul kararı alındı. Ankara Etimesgut Yerleşkesi’nde bugün gerçekleşen Genel Kurul’da tek aday olarak başkanlık seçimine giren Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, 155 yıllık Türk Kızılay tarihindeki ilk kadın başkan oldu.

İLK KADIN GENEL BAŞKAN

800 kadar delegenin oy kullandığı seçimde Yılmaz, 155 yıllık Kızılay tarihinin ilk kadın genel başkanı olarak seçildi. 2015 yılında bu yana Türk Kızılay yönetim kurulunda bulunan ve Türk Kızılay 1. Genel Başkan Yardımcısı görevinde bulunan Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, eski Genel Başkan Kerem Kınık’ın istifasının ardından Yönetim Kurulu Başkanlığı’na vekâlet ediyordu.Kızılay'ın yeni başkanı Fatma Meriç Yılmaz oldu

FATMA MERİÇ YILMAZ KİMDİR?

Fatma Yılmaz, Ankara 1. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevi ve Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini icra etmiştir.Kızılay'ın yeni başkanı Fatma Meriç Yılmaz oldu

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalında Öğretim Üyesi olarak çalışmalarını sürdürürken aynı zamanda Ankara Şehir Hastanesi Tıbbi Biyokimya Kliniği’nde Eğitim Görevlisi olarak görev almaktadır. Bunların yanı sıra; TÜBİTAK BİDEP Danışma Kurulu Üyeliği, Sağlık Bakanlığı Tıbbi Laboratuar Bilim Kurulu Üyeliği ve IFCC C-NPU komisyonunda asil üyeliği de bulunmaktadır.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş