Kudüs’te cuma gerginliği!

İsrail polisi Mescid-i Aksa’da cuma namazı kılmak isteyen Müslümanlara biber gazıyla saldırdı.

Kudüs’te cuma gerginliği!
Yayınlama: 22.12.2023 22:03:27
A+
A-

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te bugün saldırıların gölgesinde 11. Cuma. Sabah namazında camilerden, “Mescid-i Aksa’ya sahip çıkın” anonsu yapıldı. İsrail güçleri ise Mescid-i Aksa’daki ihlallerine gün aydınlanmadan başladı.

Bölgede bulunan CNN TÜRK muhabiri Çağdaş Evren Şenlik ve kameraman Halil kahraman İsrail şiddetini canlı yayında aktardı;

Hafta içi Müslümanlara bir çağrı yapılmıştı. Mescid-i Aksa‘daki kuşatmanın kaldırılması için Müslümanlar davet edilmişti. Cuma namazı Mescid-i Aksa’da kılınsın diye bir çağrı vardı. Bu çağrı kapsamında da Mescid-i Aksa’ya yoğun bir kalabalık yürüyüşe başladı. Bu yürüyüş kapsamında da İsrail polisi daha sokağın başında müdahaleyi artırdı. Geöen cumalarda yaşanan o görüntüler tekrarlanmaya başladı.

Müslümanlar daha o noktaya gelmeden biber gazları atıldı. Bir yandan da Müslüman mahallelerine giriş yapılacak. Ekipler biber gazlarını hazırladı. Ardı ardına o biber gazları atılıyor.

Mescid-i Aksa’ya çıkan tüm yollar İsrail polisi tarafından kapatılmış durumda. Yine biber gazıyla müdahaleler oldu. Ekipler yine farklı sokaklardan aşağıya doğru ilerleyişlerini sürdürecekler.

Geride bıraktığımız haftalardaki o tablo yine karşımıza çıkıyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.