Başkan Dündar:’Macera Bursa’ Bursamıza çok yakıştı

Başkan Dündar:’Macera Bursa’ Bursamıza çok yakıştı
Yayınlama: 26.07.2023 11:26:32
A+
A-

Osmangazi Belediyesi, basın mensuplarına düzenlediği toplantıda Macera Bursa Parkı‘nı tanıttı.

7’de 77’ye herkes için spor,gezi ve eğlenceyi biraraya getiren Osmangazi Belediyesi Hamitler mahallesinde 50 dönümlük alanda açılan Macera Bursa parkıyla Bursalılara hizmet veriyor.İçerisinde kır kahvesi,yürüyüş yolu,çocuk oyun ve egzersiz alanları,doğal dokuya uygun kent mobilyaları, 10 bin metrekarelik Adrenalin Park,6 bin metrekarelik  Bahar Bahçesi ve 4 bin 500 metrekarelik Masal Bahçesi yer alıyor.

 

 

Ayrıca Adrenalin Park içerisinde Zipline,19 etaplı ip parkuru,tırmanma duvarı ve zipcoaster bulunuyor.

Bahar Bahçesi‘nde ise 6 dönümlük alanda 53 çeşit ve değişik renklerde 245 bin adet mevsimlik çiçekler ve 19 noktada farklı konu temalı 40 adet heykel ve obje yer alıyor.Hüsnü Yusuf,petunya,sardunya,şebboy,ekinezya,bodrum papatyayı,aslanağzı ve daha birçok çeşit çiçekler bulunuyor.

 

Masal Bahçesi‘nde ise 22 adet tema ve Masal dinleme alanı mevcut.

Parkın içerisinde bulunan temalar;Pinokyo,Keloğlan,Redkit,Ninja Kaplumbağalar, Taş Devri,Pamuk Prenses,Nasrettin Hoca,Temel Reis,Hansen Gratel,Alaaddin,Asteriks,Süper Kahramanlar,Kırmızı Başlıklı Kız,Shrek,Rapunzel,Külkedisi,Buz Devri,Tenden,Bremen Mızıkacıları,Donald Duck ve Masal dinleme alanı bulunuyor.

 

Macera Bursa’nın Yeşil Bursa’ya çok yakıştığını ifade eden Başkan Dündar, “Macera Bursa, hemşehrilerimizin aileleriyle birlikte hoşça vakit geçirebilecekleri güzel bir buluşma noktası oldu. Adrenalin tutkunlarının yanı sıra bahar bahçesi, masal parkı ve diğer aktiviteler ile birlikte her yaştan vatandaşımıza hitap eden Macera Bursa’daki renk cümbüşüne herkesi bekliyoruz.

 

Biz 2009 yılında göreve geldiğimiz zaman  basın mensuplarına buraya bir tur düzenlemiştik.Buranın bir  gelişim bölgesi olduğunu belirtmiştik.O günden bugüne 45 bin daireye oturum izni verip modern bir şehir kurduk. Bu sayede burada planlı bir yapılaşma meydana geldi.

 

 

Macera Bursa Parkımızda Bahar Bahçesi, Masal Bahçesi, Adrenalin Park ve çocuk oyun alanları gibi mekanları oluşturduk. Bahar Bahçesi ender olan özen isteyen bir çalışmadır. Bahçeyi de geçen sene açtık ve vatandaşlarımız buraya gelerek ziyaret ediyorlar. Akşam üzeri buraya gelindiğinde çiçeklerin kokusunu hissedebiliyoruz. İnsanlar çok yoğun bir şekilde buraya geliyor ve parkımız bölgeye değer katıyor.” şeklinde konuştu.

Haber :Mine Köseler

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.