MB’den 250 baz puan faiz artışı beklentisi

Gözler Merkez Bankası’nın faiz kararında. Ekonomist Barış Ürkün, Haber7’ye yaptığı değerlendirmede, piyasa beklentisinin 250 baz puan faiz artışı olduğunu belirtti.

MB’den 250 baz puan faiz artışı beklentisi
Yayınlama: 20.12.2023 19:06:56
A+
A-

Merkez Bankası, yarın son faiz toplantısını gerçekleştirecek. Kasım ayındaki toplantıda politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 40’a çıkaran Merkez Bankası’nın, yarınki toplantıda ne yapacağı merak konusu. Ahlatcı Yatırım Araştırma Müdürü Barış Ürkün, piyasa beklentisinin 250 baz puan faiz artışı olduğunu belirtti. Ürkün, Merkez Bankası’nın Ocak ayında da bir faiz artışı yaparak, faiz artırımlarına ara verme ihtimalinin güçlü olduğunu ifade etti.

MB, FAİZİ KAÇ BAZ PUAN ARTIRIR?

Son PPK metninde faiz artırımın yavaş yavaş sonuna gelindiği mesajının verildiğini Hatırlatan Ürkün, Merkez Bankası’nın yarın faizi 250 baz puan artırma ihtimalinin kuvvetli olduğunu belirtti. Ürkün, “Önemli olan nokta PPK metninde hangi mesajların verileceği. Piyasalar 2024’e ilişkin yol haritasına odaklanacak” dedi. Son zamanlarda MB Başkanı’nın yaptığı açıklamalarda enflasyonda tepe noktanın Mayıs ayında beklendiğini ifade eden Ürkün, “Yapılan açıklamaları göz önünde bulundurduğumuzda yarınki toplantı dışında bir faiz artırımına daha gidilebilir” dedi. Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 45’e yükselttikten sonra dezenflasyonist sürecin başlayıp, başlamadığını izleyeceğine işaret eden Ürkün, Merkez Bankası’nın bu süreçte fiyat istikrarını sağlamak amacıyla elindeki tüm araçları da kullanacağını vurguladı.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.