Memleket Partisi’nin Yerel Seçim Yol Haritası Açıklandı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce yerel seçimlerde izleyecekleri yol haritasını açıklıyor. İnce, Belediye Başkan adaylarını açıklıyor.

Memleket Partisi’nin Yerel Seçim Yol Haritası Açıklandı
Yayınlama: 26.01.2024 11:43:19
A+
A-

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce yerel seçimlerde izleyecekleri yol haritasını açıklıyor. İnce, Belediye Başkan adaylarını açıklıyor.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin yerel seçimlerde izleyeceği yol haritasını açıklıyor.

İnce’nin açıklamalarından satır başları;

“Bir emekli öğretmen abimiz okulların açıldığı gün ‘Heyecan var mı’ diye sordu. Acayip heyecanlıyım dedim. ‘O zaman öğretmenliğe devam et’ dedi. Yıllarca kameraların karşısına geçmiş, uzun süredir de kameralardan uzak durmuş birisi olarak söylüyorum; vallahi bugün heyecanlıyım. Demek ki o zaman öğretmenliğe devam etmem gerekiyorsa, şimdi de siyasete en aktif şekilde devam etmeliyim diye düşünüyorum.

Önce yalan haberlerden başlayayım; sayın Ekrem İmamoğlu beni aramış, ulaşamamış. Arkadaşlar telefon burada, kayıtlar burada. Bana dün sabah mesaj atmış, sonra ikinci bir mesaj atmış ‘mesajım iletilmedi mi’ diye. Hemen döndüm. Az önce yolda gelirken bir mesaj daha attı, cevap yazdım. Böyle bir şey yoktur. Bunu yazan gazeteye gençliğimde harçlıklarımdan çok para verdim. Keşke vermeseymişim. Keşke okumasaymışım bu gazeteyi. Sürekli yalan haber yapıyor hakkımızda. Ben sayın İmamoğlu’nu tanıdığımda ilçe başkanı adayıydı, ben milletvekiliydim. O günden beri tanırım. Siyaset başka, nezaket başka. Öyle ulaşamamak, telefona cevap vermemek falan böyle bir şey söz konusu değil.

Bir diğeri, Altılı Masa vardı 8 ay önce. Hatırlayın. Bu Altılı Masa’ya bakanlık verdiler. 29 milletvekilliği verdiler. Cumhurbaşkanı yardımcılığı verdiler. İstedikleri her şeyi verdiler. 39 milletvekili. Peki bu Altılı Masa CHP’yi ne yaptı? Terk etti. Alacaklarının hepsini aldı, CHP’yi terk etti. Böyle bir ortamda Muharrem İnce CHP’ye el uzattı. Gittim beş kere görüştüm bu arkadaşlarla. Özgür Bey ile de görüştüm Ekrem Bey ile de görüştüm. Herkesin terk ettiği bir ortamda ben onlara el uzattım.

Muharrem İnce’nin şahsı için, kendimle ilgili tek bir kelimelik bir görüşme olmadı. Memleket Partisi için görüştüm. Şahsımla ilgili bir talebim, çocukların üzerine yemin etsinler söylesinler; istemiş miyim? Ne konuştuk? Kardeşim ben üç bakanlık isterim, MİT müsteşarlığı isterim, onu isterim, bunu isterim. Ben bunları konuşacak fıtratta bir insan değilim. Siyaset böyle olmaz. Siyaset mertlik işidir. Tabii ki partim adına konuştum ben bunlarla ama yazılan haberlere bakıyorum cevap vermeye tenezzül etmiyorum. Ayıp şeyler. Bak işte belgesi.. Var mı belgesi?

Şunu gördüm; bu arkadaşları herkesi terk ettiği günlerde ben elimi uzattım ama şunu gördüm ki biz özellikle ben onlarla aynı dünyanın insanı değiliz. Ayrı dünyaların insanıyız.

Ne Cumhur, ne Millet tek yol Memlekettir.

Bana ‘bölücü’ diyen CHP seçmenine sesleniyorum; arkadaşlar bir siyahla beyaz kadar ayrıymışız zaten. Nasıl beraber olacağız?

Libya tezkeresine ‘evet’ diyorum ben. Türkiye orada olmalıdır. Mavi Vatan’a evet diyorum. Memleket Partisi olarak sığınmacıları dışarı, dışarıya giden doktorları, mühendisleri içeri davet ediyorum. Sığınmacıları göndereceğiz diyorum. Memleketin dürüst, namuslu evlatlarını bizi anlamaya davet ediyorum. Bizim bir duruşumuz var, omurgamız var, ilkemiz var. Oy oranımızla orantılı değil bu. Oyumuz bir olur, bin olur bilemem ama biz bir omurgayı simgeliyoruz. Bir duruşumuz var.

Bir anket firması söyledi bana; kampanya sürecinde yüzde 16’lara kadar çıktınız ama sonra kutuplaşmadan dolayı çöktünüz dedi. Oy çoğalır, azalır. Yüzde 21 ile birinci parti oldu Ecevit sonra yüzde 1’e düştü. Oy derdinde değiliz, ilke derdindeyiz, duruş derdindeyiz.

8 ay önce bir seçim yaşadık. Bu seçim de cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.