Merkez Bankası Mart 2024 faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Merkez Bankası Mart 2024 faiz kararı ne zaman açıklanacak?
Yayınlama: 07.03.2024 10:17:25
A+
A-

Faiz kararı her ay Para Politikası Kurulu takvimi içerisinde yer alan toplantı gününde açıklanmaya devam ediyor. TCMB politika faizi açıklaması piyasalar tarafından yakından takip ediliyor. Peki, Merkez Bankası Mart 2024 faiz kararı ne zaman açıklanacak, şu an için faizlerde son durum ne? İşte TCMB Mart ayı faiz kararı öncesi politika faizine yönelik tüm bilgiler…

Merkez Bankası’nın Mart ayına ilişkin politika faizi kararı için gözler önümüzdeki günlerde Para Politikası Kurulu’nda olacak. TCMB toplantı takvimi içerisinde kurulun hangi gün bir araya geleceğini duyurmuştu. Peki, karar ne olacak ve ne zaman açıklanacak?

FAİZLERDE SON DURUM NE?

TCMB yılın ikinci faiz kararını 22 Şubat 2024 Perşembe günü duyurdu. Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen faiz artışının ardından faizler yüzde 45 seviyesine çıkmıştı. Saat 14.00 itibariyle açıklanan faiz kararı ise yüzde 45’te faizlerin sabit bırakılması yönünde oldu.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TCMB’nin PPK toplantı takvimi içerisinde yer alan bilgilere göre Mart ayına ilişkin karar 21 Mart 2024 Perşembe günü duyurulacak. TCMB saat 14.00’te politika faizini duyuracak.

MART AYI FAİZ KARARI NE OLACAK?

Geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamalarda parasal sıkılaşma politikası kapsamında gerekirse TCMB’nin elindeki imkanların kullanılmaya devam edileceği bilgisi paylaşılmıştı. Bu kapsamda mart ayındaki beklenti faizlerin sabit tutulması ya da ufak çaplı bir artış gerçekleştirilmesi yönünde oluştu. Net karar ise TCMB tarafından 21 Mart’ta duyurulacak.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.