Minik eller büyük hayaller ile Bursa’da renkli etkinlikler

Minik eller büyük hayaller ile Bursa’da renkli etkinlikler
Yayınlama: 30.04.2024 11:05:35
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Hayat boyu öğrenme kurumları, geleceğimiz olan çocuklarımızla buluşuyor” temasıyla başlattığı proje kapsamında Bursa’da ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik çeşitli kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenleniyor.

“Minik eller büyük hayaller” projesi ile Bursa’daki okullarda okçuluktan tiyatroya, el sanatlarından halk oyunlarına kadar birçok farklı alanda etkinlikler hayata geçiriliyor. Etkinliklere Yıldırım İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nazım Yıldız, Halk Eğitim Müdürü Aziz Sonat ve ekibi de katılıyor.

Yöresel yemekler tanıtıldı

Hasan Öztimur 75. Yıl Anaokulu öğrencileri, “Yöresel yemekler etkinliği” düzenleyerek memleketlerinin lezzetlerini tanıttı. Türkiye’nin farklı bölgelerinden yöresel yemeklerin sergilendiği etkinlikte öğrenciler, şehirler ve yöresel mutfakları hakkında bilgi edinirken, kendi yörelerine özgü yemekleri de pişirmeyi öğrendi.

Okçuluk ile gelenek tanıtıldı

Kanuni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okçuluk Öğretmeni Erdem Gömleksiz koordinatörlüğünde 15 öğrenci, Geleneksel Türk Okçuluğu’nu tanıttı. 555 öğrencinin katıldığı etkinlikte okçuluğun tarihi ve kültürü hakkında bilgiler verildi, öğrenciler ok atma deneyimi yaşadı.

Halk oyunları coşkusu

Yunus Emre İlkokulu’nda Türk Halk Oyunları Antrenörü Yavuz Kayacıbaşı koordinatörlüğünde 50 öğrenci, Bursa ve Aydın yörelerine ait halk oyunlarını sergiledi. 1100 öğrencinin izlediği etkinlikte Türk halk oyunlarının geleneksel güzelliği gözler önüne serildi.

Bağlama sanatı öğrenildi

Yıldırım Halk Eğitim Müzik Öğretmeni Erkan Özer, Arif Nihat Asya İlkokulu öğrencilerine uygulamalı bağlama eğitimi verdi. Türk geleneksel yaşamında önemli bir yere sahip olan Topuz’un tarihi ve kültürü öğrencilere anlatıldı. Bağlama tanıtıldı, türküler eşliğinde çalındı ve söylendi. 14 öğrenciden oluşan bağlama korusunu 455 öğrenci dinledi.

Son Kale Çanakkale tiyatroda

Proje kapsamında açılan tiyatro kurslarında eğitim gören öğrencilerin hazırladıkları “Son Kale Çanakkale” oyunu büyük beğeni topladı. Alirızabey İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ve Türkçe öğretmeni Gökhan Çakır koordinatörlüğünde sahnelenen tiyatro oyununda 18 öğrenci rol aldı. 410 öğrencinin izlediği oyunda Çanakkale Zaferi’nin önemi ve kahramanlığı vurgulandı.

Etkinlikler devam edecek

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında gerçekleştirilen bu tür sosyal ve kültürel etkinliklerle öğrencilerde özgüven ve sorumluluk duygularının geliştirilmesi, yeni ilgi alanları oluşturulması ve milli ve kültürel değerlerin kazandırılması hedefleniyor. Proje kapsamında yıl boyunca çeşitli etkinliklerin düzenlenmesi planlanıyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.