MİT’ten Kamışlı’da nokta operasyonu

MİT’ten Kamışlı’da nokta operasyonu
Yayınlama: 16.01.2024 10:20:23
A+
A-

MİT, terör örgütü PKK/YPG’nin sözde sorumlularından Liman Suwyeş’inin Suriye’nin Kamışlı bölgesinde nokta operasyonla etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), YPG’nin kadın yapılanması sözde sorumlularından Rihan Amude kod Liman Suwyeş’i Kamışlı’da gerçekleştirdiği nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

Liman Suwyeş, PKK/PAJK meclisi üyesi ve PAJK Suriye sözde sorumlularındandı.

Suwyeş, Suriye’de örgüt adına toplumsal alan ve örgütlenme faaliyetlerini yönetiyordu. Türkiye’ye sınır olan Kamışlı bölgesinde, Kandil’den gelen talimatları kadın örgüt mensuplarına aktarıyordu. Bu çerçevede örgütün amaç ve hedefleri doğrultusunda Türkiye’ye yönelik eylemsel faaliyetleri organize ediyordu. Liman Suwyeş, Türkiye’ye yönelik faaliyetleri sebebi ile MİT’in hedef listesindeydi.

Suwyeş’in etkisiz hale getirilmesi için saha ajanlarına talimat verildi. Kamışlı’da bulunduğu belirlenen terörist Suwyeş anlık takibe alındı. Uygun zamanda MİT’in gerçekleştirdiği nokta operasyonla Suwyeş’i etkisiz hale getirildi.

RIHAN AMUDE KOD İSİMLİ LİMAN SUWEYŞ KİMDİR?

Aslen Suriye/Amudeli olan ve Rihan Amude ile Reyhan kod adlarını kullanan Liman Suwyeş, 2010’da örgütün kırsal kadroları arasında yer aldı. Örgütün en üst düzey kadın örgüt mensupları ile birlikte eğitim aldı.

2020 yılı itibarıyla PKK/YPG’nin Irak/Süleymaniye yapılanmasında sorumlu olarak faaliyet yürüttü. Irak’ın ardından Suriye’ye geçiş yapan Liman Suwyeş, kadın örgüt mensuplarının sözde sorumluluğunu yaptı. 2022 yılında ise yeniden PKK/YPG’nin Suriye’deki kadın yapılanması KONGRA-STAR’ın Irak/Süleymaniye’deki sözde sorumlusu oldu. Suwyeş, son olarak PAJK Suriye sözde sorumlusu olarak faaliyet yürütüyordu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.