Mudanya Üniversitesi yeni açılacak bölümlerini tanıttı

Mudanya Üniversitesi yeni açılacak bölümlerini tanıttı
Yayınlama: 21.07.2023 11:22:39
A+
A-

Mudanya Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılında yeni açılacak bölümleri tanıtmak üzere basın toplantısı düzenledi.

Bursa Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 2022 yılında kurulan Mudanya Üniversitesi’nde 2023-2024 Akademik Yılında yeni açılacak bölümlerini tanıtmak üzere basın toplantısı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl, Mudanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Tosun katıldı.

Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl’ün konuşması şöyle;

”Herkes kitabını satıyordu bu ülkede. Türkiye’nin evrensel durumuna bakarak her kesimin okuyabileceği bir kitapçılık oluşturduk. Kitapçılık konseptini değişik bir şekilde ülkemize hizmet için düşündük ve bunu uyguladık. Eğitim ve kitap işlerinde önce para düşünülmez. İşinizi güzel yaparsanız sonra para gelir. Kitapçılık hayatımızda hep bir evrensel duruşumuz vardı. Her zaman öncelediğimiz evrensel duruşumuz.”

“SADECE LORDLARIN DEĞİL, ANADOLU ÇOCUKLARI DA OKUSUN DEDİK”

”Dershanecilik hayatımda da uzun yıllar hizmet verdik. Orada da bazı şeylere dikkat ettik. Alt yapıyı iyi oluşturuyorduk. Temizlik, güvenlik, bina gibi unsurlar. Hiçbir zaman apartman dairesinde eğitim işi yapmadık. Mümkün mertebe okul mesafesinde yaptık. Akademiye çok dikkat ettik. İlk olarak askeri liselere giren, 100 sorudan 100 soruyu yapan öğrencinin hocasıyım ben. Bunu dershanecilik hayatımızda çok başardık. İyi öğretmen de bir diğer dikkat ettiğimiz unsurlardan biridir. 50 binin üzerinde öğretmen çalıştırdık. 350 binin üzerinde öğrenci okuttuk. Sadece lordların çocuğu değil, Anadolu çocukları da okusun dedik. Ona göre bir fiyat listesi belirledik. Dershanecilik de bir de olmazsa olmazım disiplin. Disiplin derken insanların boğazını sıkmadım. Hiçbir eğitim kurumumda sigara içirmedim. Çocuklar 10-15 saat arası dershaneye geliyor. O süre içerisinde çok iyi eğitim vermemiz gerekiyordu.”

BİZ İŞİN TAM ORTASINDAN GELDİK”

”Biz kıyıdan kıyıdan gelmedik. İşin tam ortasından geldik. Sonra koleje geçtik. Muhteşem kolejler yaptık. Birinci olmazsa olmazımız ingilizce öğrettik çocuklara. Okullarımız müthiş bir aktraksiyon gördü. Geçmiş 35 yıl içerisinde yaptığımız işlerimizle gurur duyduk. Bütün hayatım çalışmakla geçti. Günde 18-19 saat çalıştım. Şimdi 12 saate düşürdüm. Gece gündüz kendimi nasıl yetiştirdiğimi çevremdekiler biliyor. Bursalıların çocuklarını en iyi şekilde okuttuğumuz için şimdi de üniversite işine girdik. Bu benim görevim değildi aslında. Bu diğer arkadaşlarımızın göreviydi. Üniversiteyi para kazanmak için kurduğumuzu söylediler. Öyle değil. Her bakan değiştiğinde bakanlar ile görüşürüm. Eğitim sisteminin eksikliğini söylerim. Çok yorucu bir iş ama değiyor. Çocuk olduğu için, gelecek olduğu için çalışmaya değer oluyor.”

 

BİLİMSEL AKILCI BİR ÜNİVERSİTE OLARAK DEVAM ETMEK İSTİYORUZ”

”Vakıf üniversiteciliği nedir? Kendimi bunun için hazırladım. Önce çok güzel bir bina yaptık. Bugün de yeni bölümlerle huzurunuzdayız. Biz üniversite kurmak için üniversite kuramadık. Biz istikbale iyi bir gelecek bırakmak istiyoruz. Daha 5 gün önce Oxford üniversitesindeydim. Çok inceledim. Bilimsel akılcı ciddi bir vizyonu olan bir üniversite olarak devam etmek istiyoruz.”

İYİ BİR EKİP İYİ BİR KADRO İLE KARŞINIZDAYIZ”

”Bilgisayar Mühendisliği bölümünü kurduk. Bütün hocaları İstanbul’dan getirdik. Ve bu hocaları da çok uzun süre görüşmeler sonrası getirdik. Çok iyi hocalar bulduk. 500’e yakın hoca İstanbul’dan gelip başvuru yapmış. Çok iyi bir kadroyla karşı karşıyayız. Bursa’da sizin tanıdığınız Necmi Gürsakal var. İyi bir ekip iyi bir üniversite iyi bir kadro ile karşınızdayız. Binlerce ama binlerce Bursalı buraya ziyaret etmiştir. Hediyeleri koyacak yer bulamadık. 6 tane yeni bölüm ile toplam 13 bölümde hizmete devam ediyoruz. Üniversitemiz iyi bir yola girdi. Üniversite bir kişinin bir şahsın yapabileceği bir iş değil. Hep birlikte yapacağız.”

 

Mudanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Tosun’un konuşması şöyle;

”4.Nesil Üniversitesi dediğimiz zaman yalnızca eğitim ve öğretimin ortaya çıktığı bir alandan bahsediyoruz.

Öğretim ve bilimsel araştırma ortaya çıkıyor. Doğayı keşfetme üzerine.

“NESİL ÜNİVERSİTESİ İSE DOĞANIN KEŞFİ İLE BİLİMİN ÖN PLANA ÇIKARILDIĞI BİR MODEL ORTAYA ÇIKIYOR”

Öğrenci yetiştiriyor, bilimsel araştırma yapıyor ve bilginin kullanımı sağlıyor.

4. Nesil üniversitelerde yenilikçilik ve gelişme var. Elbette mezun vereceğiz elbette temel değerleri sağlayacağız elbette sosyal bir doku olarak insani hayata hazırlayacağız ama asıl 4. Nesil üniversite olarak bilgi üretecek, bu bilginin transferini ve toplumsal katkı sağlayacak. Butik üniversite kavramı ile bunların Mudanya Üniversitesi’nde gerçekleşmesini diliyoruz” dedi.

 

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.