Mudanya’da Girit mutfağının lezzetleri Turizm Haftası’nda tanıtıldı

Mudanya’da düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Lozan Mübadilleri ve Giritya Derneği üyeleri, Girit ve Yanya yemeklerini tanıttı.

Mudanya’da Girit mutfağının lezzetleri Turizm Haftası’nda tanıtıldı
Yayınlama: 22.04.2024 09:55:08
A+
A-

Yunanistan’ın çeşitli yerlerinden Türkiye’ye göç eden mübadele göçmenleri tarafından kurulan Mudanya Lozan Mübadilleri Derneği ve Giritya Mudanya Giritliler ve Yanyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Girit mutfağının en meşhur yemeklerini ziyaretçilere ikram etti.

Mudanya’da Girit yemekleri tanıtıldı

Girit mutfağı ziyaretçileriyle buluştu

Dernek üyesi kadınlar tarafından hazırlanan lezzetler, sadece tatlarıyla değil, görsel sunumlarıyla da dikkat çekti. Girit mutfağının uzun ve sağlıklı bir yaşam için ideal olduğunu belirten dernek temsilcileri, bu mutfağın “yeşil sofra” olarak da bilindiğini ve 150’ye yakın ot barındırdığını ifade etti.

Mudanya’da Girit yemekleri tanıtıldı

Zeytinyağı ve yöresel otlar ön planda

Girit mutfağında zeytinyağı ve yöresel otların önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan dernek üyeleri, bu mutfağın en belirgin özelliklerinden birinin de ot ve etin aynı tencerede pişmesi olduğunu söyledi.

Mudanya’da Girit yemekleri tanıtıldı

Girit yemekleri ziyaretçilerden tam not aldı

Yumurtalı patates, çullama, şevketi bostan, yoğurtlu et, etli ebe gömeci, kabak çiçeği dolması ve biberli radika gibi lezzetler, stantları ziyaret edenlerden büyük beğeni topladı.

Mudanya’da Girit yemekleri tanıtıldı

Mudanya Belediye Başkanı’ndan teşekkür

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Girit mutfağının Anadolu mutfağına önemli katkılarda bulunduğunu ve bu tür etkinliklerle Girit kültürünün yaşatılmaya devam edeceğini belirtti. Dalgıç, etkinliğe katılanlara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Etkinlikte sunulan lezzetler şöyle:

Askolibrus (şevket bostan)

Fava (bakla ezmesi)

Eftazmo (nohut ekmeği)

Kuluraça (Girit böreği)

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.