Nilüfer’de Frankofon Film Festivali başladı

Nilüfer Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Frankofon Film Festivali, 25 Nisan’a kadar sürecek.

Nilüfer’de Frankofon Film Festivali başladı
Yayınlama: 20.04.2024 10:35:04
A+
A-

Festival, Kanada-Fransa ortak yapımı olan “Falcon Lake” film gösterimiyle Konak Kültürevi’nde başladı. 13 Fransız yapımı filmin izleyiciyle buluşacağı festivalde, sanatseverler Fransız sinemasının en güzel örneklerini keşfetme imkanı bulacak.

Nilüfer’de Frankofon Film Festivali başladı

Açılış konuşmaları yapıldı

Festivalin açılışında Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Yücel Akbulut, Frankofon Film Festivali’nin kısa sürede Nilüferli sanatseverlerin vazgeçilmezleri arasında yer aldığını söyledi. Akbulut, “Şu ekonomik buhran döneminde eminim ki bir çok kişi sinemaya gitmeyi bile unuttu. Ailecek sinemaya gitmenin maliyeti malum. İşte bu şartlarda Nilüfer Belediyesi çok uygun bir ücret karşılığında vatandaşlarımıza Fransız sinemasının seçkin filmlerini izleme imkanı sunuyor.” dedi.

Uludağ İçecek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erbak da Bursa’nın Fransa için en önemli kentlerden biri olduğunu ve Nilüfer Belediyesi’ne böyle bir festivale ev sahipliği yaptığı için teşekkür ettiğini söyledi.

Institut Français Görsel İşitsel İşbirliği Ateşesi Floret Signifredi ise festival boyunca etkileyici ve yenilikçi Fransız filmlerinin gösterime sunulacağını hatırlatarak, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Nilüfer’de Frankofon Film Festivali başladı

Açılış filmi “Falcon Lake” gösterildi

Konuşmaların ardından Frankofon Film Festivali, Fransız-Kanada ortak yapımı olan “Falcon Lake” adlı filmin Konak Kültürevi’ndeki Serdar Şafak Sahnesi’nde gösterimiyle başladı.

25 Nisan’a kadar sürecek olan festivalde izleyiciler, etkileyici belgeselleri ve yenilikçi bağımsız filmleri keşfetme fırsatı bulacak. Festival programında yer alan bazı filmler şunlar:

20 Nisan Cumartesi: 16.00 – Pacifiction, 19.00 – Respire, 20.45 – En Corps

21 Nisan Pazar: 16.00 – Ashkal, l’enquête de Tunis, 19.00 – Le Pharaon, le Sauvage et la Princesse

Bilet Bilgileri

Frankofon Film Festivali seçkisi hakkında detaylı bilgi almak ve bilet almak isteyenler, https://bilet.nilufer.bel.tr/ internet sitesini ziyaret edebilir.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.