Oktay Yılmaz: Erguvan Bayramı Birlik Ve Beraberliktir!

Oktay Yılmaz: Erguvan Bayramı Birlik Ve Beraberliktir!
Yayınlama: 24.05.2024 14:55:43
A+
A-

Emirsultan Hazretleri’nin değerli mirası Erguvan Bayramı Emirsultan Meydanı’nda kutlanmaya başladı.

HABER/ŞERÍFE ÖZ

Emirsultan Hazretleri’nin değerli mirasını gün yüzüne çıkaran Yıldırım Belediyesi, Erguvan Bayramı Emirsultan Meydanı’nda düzenlenen etkinlikler ile kutlanmaya başladı.

Düzenlenen programa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, Ak Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, Ak Parti Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş ve vatandaşlar katılım sağladı.

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ve 24-25 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan Geleneksel Erguvan Bayramı, Emirsultan Camii’sinde yapılan Evrad-ı Şerif ve dualar ile başladı. Kılınan cuma namazından sonra Emirsultan Meydanı’nda program düzenlendi.

Programda konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “

“Bursa’mız en kadim şehirlerinden biridir.  Osmanlı’nın başkenti olmasıyla da birlikte medeniyetimizin temsil eden en önemli şehirlerimizden biri Yıldırım ilçemiz de  Bursa‘nın fetih kapısıdır. Bursa manevi mimarı, manevi sultanı, Emir Sultan Hazretleri’nin şehridir. Bu kadim şehri, manevi ve tarihi bağlarından koparmadan geleceğe taşımak için samimiyet ve gayretle çalışıyoruz. Kentin ve insanlarımızın ihtiyaçlarına çözüm üretecek çok önemli projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Yeni konutlar, sosyal yaşam alanları, kütüphaneler, yollar, parklar, spor tesisleri yapıyoruz. Ancak her ne yaparsak yapalım, şehrin özünü, kültürünü, tarihini korumaya, manevi kimliğini de yaşatmaya. Bilhassa özen gösteriyoruz. Tarih olmazsa manevi iklim olmazsa şehirlerin beton yığınlarından ibaret olacağının farkındayız. İşte bugün de bu inanç ve düşünceyle Bursa’nın tarih, kültür ve manevi kimliğinde önemli bir yere sahip olan Emir Sultan Hazretleri‘ni yad ediyor ve onunla özdeşleşen erguvan bayramını tekrar sizlerle buluşturuyoruz” dedi.

ERGUVAN BAYRAMI TÜRKLER ÍÇÍN ÇOK ÖNEMLÍ

AK Parti Bursa Milletvekili Emel Gözükara Durmaz, “15. yüzyıla kadar uzanmakta olur. Insanların bir araya gelerek dostluk, kardeşlik ve barışı kutladığı, insanları bir araya getirirken aynı zamanda kültürel alışverişin de bir platformudur. Bu bayram geçmişin izlerini taşıyan bir miras, günümüze uzanan yolculuğudur. Yüzlerce yıllık bir geleneğin mirasçıları olarak geçmişten gelen manevi iklimi günümüzde yaşatmanın ve gelecek nesillere aktarmanın sorumluluğunu da taşıyoruz. Çünkü Erguvan Bayramı sadece bir çiçeğin değil. İnsanların bir araya gelerek kalplerinin birleştiği, dostluğun ve kardeşliğin simgesidir. Bu vesileyle Erguvan Bayramının getirdiği manevi değerleri bir kez daha hatırlayarak Emir Sultan Hazretleri’ni rahmetle anıyoruz. Erguvan Bayramı’nı ve bu kıymetli geleneği gelecek nesillere aktarmak adına düzenledikleri etkinliklerle birlik ve beraberliğimizi güçlendiren değerli katkıları için Yıldırım Belediye Başkanımız Sayın Oktay Yılmaz’a teşekkkür ediyorum” şeklinde konuştu

Bursa Íl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır Erguvan tarihinden kısaca bahsetti.

Konuşmaların ardından belediye ücretsiz çiçek ve çorba dağıtımında bulundu.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.