Osmangazi Belediyesi’nden aşure ikramı

Osmangazi Belediyesi’nden aşure ikramı
Yayınlama: 28.07.2023 15:00:27
A+
A-

Muharrem ayının 10. günü idrak edilen Aşure günü bugün itibarıyla başladı. Bursa Osmangazi Belediyesi, Aşure günü kapsamında, 1. Murat Hüdavendigar Camii önünde, Bursalı vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar‘ın katılımlarıyla düzenlenen, aşure ikramına Bursalı vatandaşlar da yoğun katılım gösterdi. Cuma namazı çıkışı başlanan aşure ikramını ilk olarak Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar yaptı.

BİRLİK VE BERABERLİĞİN SİMGESİ AŞURE GÜNÜ BAŞLADI

Bereket, paylaşma, birlik ve beraberliğin simgesi aşurenin yapıldığı Muharrem ayının 10. günü olan Aşure günü, bugün itibarıyla başladı.

“BİZLER BİRLİKTE OLUYORSAK AŞURE GİBİ TATLI OLUYORUZ”

Aşure ikramından sonra Dündar, “Aşure  birçok ürünün bir araya gelerek tatlı bir ürünün lezzetinin ortaya çıkmasıdır. Yani Müslümanlar bir araya geldi içindeki fitneyi dışarı attı ve birlik oldu güç oldu. Bizler eğer güçlü oluyorsak, birlikte oluyorsak ve fitneyi içinize sokuyorsak aşure gibi tatlı oluyoruz. Dolayısıyla biz de bu vesileyle toplumumuzun güçlü olmasını istiyoruz. İçimizde fitne olmasın, hıyanet olmasın istiyoruz. O yüzden bu duayla aşureyi yapıp dağıtıyoruz. Tabii şimdi burada Karadağ Diyanet İşleri Başkanımız da var. O da bizlerle birlikte oldu. Allah ondan razı olsun. Dualarımız kabul olsun. Hayırlısı ile Allah kabul etsin” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.