Para akışına kimler yön veriyor

Avrupa’nın en üst düzey bankacılarının katıldığı gizli bir kulübün varlığı ortaya çıktı. İkinci Dünya Savaşı’nın ardından finans kurumları arasında daha yakın ilişkiler geliştirmek amacıyla kurulan bu yapı, iddialara göre büyük miktarda paranın akışının yönlendirildiği iddia edildi.

Para akışına kimler yön veriyor
Yayınlama: 14.02.2024 16:22:36
A+
A-

Avrupa’nın en üst düzey bankacılarının katıldığı gizli bir kulübün varlığı ortaya çıktı.

AVRUPA BANKACILIĞININ  GİZLİ KULÜBÜ ORTAYA ÇIKTI

Institut International d’Etudes Bancaires (IIEB) adındaki bu gizli ve etkili kuruluş, Avrupa’nın önde gelen bankalarının başkanlarını yılda iki kez bir araya getirerek küresel politikaları şekillendirdi. Financial Times’ın haberine göre, IIEB’nin üyeleri dışında pek bilinmemesi ve toplantı gündemlerinin kamuoyuna açıklanmaması dikkat çekti.

Haberde adı açıklanmayan bir uzun süreli üye, “Burada Davos’taki gibi katılım şartı yok, isteyen herkes girebiliyor. Gerçekten özel bir durum” şeklinde konuştu.

EKONOMİ DÜNYASINDA NELER OLUYOR

IIEB, 1950’de Paris’te Crédit Industriel et Commercial, Union Bank of Switzerland, Société Générale de Belgique ve Amsterdamsche Bank gibi kıta genelindeki dört kredi kuruluşunun başkanları tarafından kuruldu. Amaçları, bankacılık sektöründeki gelişmeleri takip etmek ve ekonomi ile para sistemi hakkında düzenli olarak üst düzey görüşmeler yapıldı.

İsveç bankası Handelsbanken’in başkanı Par Boman, “Kuruluşun Avrupa bankalarını bir araya getirme amacına hizmet ettiği on yıllar boyunca üyeydik ifadeleri kullanıldı.

PARA AKIŞINA YÖN VERİYORLAR

Haberde, üyelerin tartışmaların detaylarını paylaşmaktan kaçındığı ve örgütün şeffaflık eksikliği ve bankalar arasında daha yakın ilişkiler kurmayı teşvik etmediği eleştirilerine de yer verildi.

Son yıllarda IIEB’nin Euro’nun etkisi, büyüyen türev piyasası ve büyük bankalar arasındaki birleşme ve satın alma anlaşmaları gibi konuları ele aldığı belirtildi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş