Photoshop’un mucidi hayatını kaybetti!

Adobe şirketinin kurucu ortağı olan John Warnock’un 82 yaşında hayatını kaybettiği belirtildi.

Photoshop’un mucidi hayatını kaybetti!
Yayınlama: 22.08.2023 10:15:12
A+
A-

Photoshop üreticisi Adobe Pazar günü erken saatlerde yapmış olduğu açıklamada, şirketin kurucu ortağı olan 82 yaşındaki John Warnock’un Cumartesi günü öldüğünü söyledi.

“SEKTÖR İÇİN ÜZÜCÜ BİR GÜN”

Adobe CEO’su Shantanu Narayen çalışanlara gönderdiği bir e-postada, “Adobe topluluğu ve on yıllardır ilham kaynağı olduğu sektör için üzücü bir gün” dedi.

Warnock, 1982 yılında Charles Geschke ile birlikte Adobe’yi kurmuştur. CEO olarak 2000 yılında emekli oldu ve 2017 yılına kadar Geschke ile paylaştığı bir pozisyon olan yönetim kurulu başkanlığını yürüttü.

Photoshop'un mucidi hayatını kaybetti!

ADOBE PROGRAMLARININ GELİŞİMİNDE BÜYÜK ROL OYNADI

Şirket, Warnock’un “vizyonu ve tutkusunun Adobe’nin Illustrator, her yerde bulunan PDF dosya formatı ve Acrobat, Photoshop ve Premiere Pro gibi çığır açan yenilikler sunmasını sağladığını, masaüstü çağını tanımladığını ve milyonlarca insan için üretkenliği ve fırsatı serbest bıraktığını” söyledi.

Narayen, Warnock’un “yılmaz ruhunu, tutkusunu ve Adobe’de çalışma şansına sahip olan hepimizi etkileyen güçlü değerlere sahip bir şirket kurma inancını” övdü.

Warnock 2000 yılına kadar Adobe’nin CEO’luğunu yapmış ve 2017 yılına kadar yönetim kurulu başkanlığını sürdürmüştür. Ölümüne kadar aynı zamanda yönetim kurulu üyesiydi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş