Psikolog yazar Beyhan Budak, Özel Kültür Okulları’nda konuştu

Özel Kültür Okulları, EDUTALKS Eğitim Konuşmaları kapsamında düzenlediği “Kültür’le Gelişim Seminerleri” programında Psikolog Yazar Beyhan Budak’ı ağırladı.

Psikolog yazar Beyhan Budak, Özel Kültür Okulları’nda konuştu
Yayınlama: 02.05.2024 11:43:25
A+
A-

Özel Kültür Okulları, EDUTALKS Eğitim Konuşmaları kapsamında düzenlediği “Kültür’le Gelişim Seminerleri” programında Psikolog Yazar Beyhan Budak’ı ağırladı. Özlüce Kampüs’teki programa katılan Budak, “Zor Zamanlar İçin Psikolojik Açıdan Güçlü Çocuklar Yetiştirmek” konulu bir konuşma gerçekleştirdi.

Bilinçli ebeveynlik

Anne ve babaların bilinçli ebeveyn olmak için gösterdiği çabanın geleceğe daha umutla bakılmasını sağladığını belirten Budak, yetişkinlerin dünyayı algılamasının önemli bir kısmının çocukluk çağındaki deneyimlerden etkilendiğini söyledi.

Takdir ve eleştiri dengesi

Budak, eleştirilerin yapıcı olsa bile her zaman takdir ve teşekkürle dengelenmesi gerektiğini vurguladı. Aksi takdirde, haklı eleştiriler bile yıkıcı olabilmektedir. Beyhan Budak, “Yetişkinlerin dünyayı değerlendirme şeklinin önemli bir kısmı çocukluk çağındaki deneyimler neticesinde gelişiyor. Eleştiriler yapıcı olsa bile her zaman takdir ve teşekkürle dengelenmelidir. Aksi takdirde, haklı eleştiriler bile yıkıcı olabilir” dedi.

Öz güvenli çocuklar

Öz güvenli çocuk yetiştirmenin önemini vurgulayan Budak, “Ben değil biz” diyebilen çocuklar yetiştirmenin önemini belirtti. Psikolog Yazar Beyhan Budak, “Ben değil biz diyebilen çocuklar yetiştirmeliyiz. Çocuğun sağlıklı bir benlik algısı geliştirebilmesi için toplumun diğer üyelerine yardım etme becerisini geliştirmek önemlidir. Bu şekilde çocuğun bu dünyadaki yerini ve anlamlı yaşamı anlamasını kolaylaştıracaktır” diye konuştu.

Zorluklarla başa çıkmak

Budak, ebeveyn olarak yapılan davranışların geleceğin yetişkinlerinin ruh halini etkilediğini ve hayatta her zaman zorlukların olabileceğini söyledi. Yaşanan mücadelenin önemi çocuğa ne kadar aktarılırsa, çocuğun ilerleyen yaşlarda hayatın zorluklarına karşı daha esnek olacağını ekledi.

Program sonunda Özel Kültür Okulları Ortaokul Müdürü Esra Öz Kabak, katılımlarından dolayı Psikolog Yazar Beyhan Budak’a teşekkür ederek günün anısına hediye verdi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.