Ramazan Alp:Allah Devletimize Zeval vermesin

Ramazan Alp:Allah Devletimize Zeval vermesin
Yayınlama: 08.03.2023 23:10:14
A+
A-

BİLDEF Genel Başkanı Ramazan Alp Bursa’da Gündem’e konuk oldu.

Bursa İl Dernekleri Federasyon Başkanı Ramazan Alp, Bursa’da Gündem’de Hasan Şirin’in konuğu oldu. Başkan Alp, BİLDEF’in dernek çalışmaları ve 11 ilin etkilendiği Kahramanmaraş depremleri ile ilgili bölgede yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

BİLDEF’in bir Kardeşlik projesi olduğunu ifade eden Ramazan Alp şunları söyledi; ‘’BİLDEF ; birlik ,beraberlik ve  kardeşlik hukukunun canlı kalması için bir araya gelen, ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar insanlarımızı, illerimizi, hemşeri derneklerini içinde barındıran bir çatı kuruluştur. Her ilimizden bir derneği temsilen bünyemize alıyoruz.Mevcut sayımız 35 Üye  ama önümüzdeki süre zarfında sayımız da artacaktır. BİLDEF’in  temel amacı birlik ve beraberlik.Bunun yanı sıra bir insan dili,rengi,ırkı farketmeksizin ,vatanına ve bayrağına bağlıysa bizim can kardeşimizdir.Biz Türkiye’de şimdiye kadar 20’nin üzerinde ilimizi gezdik.Bu gezilerimizde insanlarımızın ön yargılarını kırarak  birbirlerine kaynaşmalarını sağladık.Birlik ve beraberliğin devam etmesi adına Türkiye’de tek örnek olan BİLDEF’tir.Biz elimizden geldiğince bu kardeşliği sürdürmeye devam edeceğiz. Misal verecek olursak düzenlediğimiz Futbol Turnuvası sayesinde 600 tane gencimiz tanıştı,kaynaştı. Anadolu Günleri kapsamında da bu yıl  32 ilimizi biraraya getirdik.Kültürleri,yemekleri,el sanatları tanıtıldı hem de biz  Bursamızı tanıtmış olduk.’’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BURSA’DAN DEPREM BÖLGESİNE GİDEN İLK YARDIM TIRLARINDAN BİRİ BİLDEF’TEN…

6 Şubat sabahı saat 04.17 ve 13.25 ‘te meydana gelen , 11 ilimizi etkileyen, Asrın Felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerde yapılan yardım çalışmaları hakkında bilgiler veren aslen Adıyamanlı olan BİLDEF Genel Başkanı Ramazan Alp şunları ifade etti; ”Deprem haberini sabah saat 07.00’ de aldığımız andan itibaren  büyük bir şok yaşadık saat 09.00’da Adıyamanlılar Derneği olarak toplantı yaptık. Saat 10.00’da ailelerinden haber alamayan arkadaşlarımız, bölgeye gitmek üzere kendi araçlarıyla yola çıktılar.İlk etapta neler yapabileceğimizi planlarken bir tekstilci arkadaşımız benim elimde Ukrayna ordusu için diktiğim 600 tane mont var dedi.Hemen gidip montları ve bulabildiğimiz kadar battaniye aldık.Su,içecek ve gıda maddelerini kamyona yükleyip yola çıkardık. Öğleden sonra ikinci deprem de meydana geldiğinde şok üzerine şok yaşadık.6 Şubat akşamı da ikinci tırımız yola çıktı.1-2 gün belediyelerimizle irtibata geçerek koordineli bir şekilde çalışmaya önem verdik,sonrasında bunu sağladık. Bu vesileyle Yıldırım ve Nilüfer Belediyesine teşekkür ederim. Bütün Sivil toplum kuruluşlarımıza da teşekkür ediyorum. Onlar da hala deprem bölgesinde yaraları sarmaya devam ediyor.Gönüllü olarak bölgeye giden tırlar bizden yakıt parası bile almadan yardımlarımızı deprem bölgesine ulaştırdılar.Yeri geldi biz araçlarımızı belediyelere yönlendirdik.Bu deprem bizi birbirimize kenetledi.Tüm Türkiye’de büyük bir yardımlaşma örneği sergilendi.

Ben Almanya’da 12 sene yaşadım. Bu büyüklükte bir deprem Avrupa ülkelerinden hangisinde olursa olsun Almanya, İsviçre, Belçika, Hollanda, Amerika, Amerika fark etmez  inanın bir ayda müdahale edemezlerdi.Devletimiz çok hızlı bir şekilde koordine olarak 11 ile de el attı.Ortada çok büyük bir afet var.Ekipman eksik olabilir,insan gücü de yetersiz kalabilir ama Devlet yok demek büyük insafsızlıktır.Devletimiz insanları şefkatle kucakladı.Allah Devletimize zeval vermesin.”

 

 

 

ADIYAMAN’DAN BURSAYA GELEN AİLE SAYISI 250’DEN FAZLA

Deprem dolayısıyla Adıyaman’dan Bursa’ya gelerek, Adıyamanlılar Derneği’ne  müracaat eden Adıyamanlı aile sayısının 250’yi geçtiğini söyleyen Ramazan Alp; ‘’Bursa’ya gelip kendi akrabalarına yerleşen misafirlerimiz de var.Bu ailelerimizle sürekli iletişim halindeyiz.Hiçbir hemşehrimizi mağdur etmiyoruz.Yaşadıkları travmayı atlatmaları için elimizden geldiğince yardımcı olacağız.Geçtiğimiz hafta 25 ailemizi derneğimize davet edip çiğköfte ikramımız oldu,tanışıp kaynaştık,onlar için daha fazla neler yapabileceğimizi konuştuk.İş bulmaları konusunda yardımcı olduk,daha fazla destek olmaya da devam edeceğiz.

Geçtiğimiz hafta Adıyamanlar Derneği’nin buluşmasında  Türkiye’deki 15 sivil toplum kuruluşuyla birlikte bizim derneğimiz önünde bir basın açıklaması da yaptık.Bundan sonra Adıyaman’da neler yapılabilir? Biz kısaca şunlara değindik. Sağlam zeminlere yeniden inşalar sağlanmalı.Tarım ve sanayi canlandırılmalı,bölge aktif bir cazibe merkezi haline getirilmeli sadece Adıyaman özelinde değil,depremden etkilenen bütün şehirler için geçerli.Bu şartlar sağlanabilirse insanlar yaşadıkları coğrafyaya dönmek dönecektir.Çünkü kökleri,işyerleri,arazileri en önemlisi yaşanmışlıkları oralarda.Tabi herşeyden önemlisi mevcut yapıların denetlenmesi,sağlamlaştırılması ve yeni yapılacak olanların da deprem mevzuatına yüzde yüz uyması gerek.Çünkü Türkiye deprem bölgesi bizim bu afetle yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor’’ dedi.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş