Bursa’da Ramazan coşkusu başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan’ın coşku, heyecan, bolluk, bereket ve paylaşım içinde geçmesi için tüm hazırlıkları tamamladı.

Bursa’da Ramazan coşkusu başlıyor
Yayınlama: 07.03.2024 18:45:04
A+
A-

Bursa’nın sahurlarıyla, iftarlarıyla, teravih namazları ve birçok etkinlikleriyle ön plana çıktığını belirten Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, “2020-2021 yılını hatırladığımızda, maalesef teravihlere gidemediğimiz, iftar sofralarında buluşamadığımız, hatta bayram namazı kılamadığımız bir yıl oldu. Ramazan ayında 1 dilim ekmeğimizi, 1 tas çorbamızı paylaşır, en önemlisi de bu mübarek ayda gönlümüzü açarız. İslam dünyasının her yerinde olduğu gibi ama özellikle de Türkiye’de, bu kutlu aya has gelenek ve kültür ortamları oluşur. Bizde Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak hem soframızı paylaşmayı, hem de Ramazan adetlerimizi yaşatmak adına birçok etkinliğe imza atmış olacağız” diye konuştu.

Etkinlikler:

  • Halk İftarları: Ramazan ayı boyunca Çağrı Düğün Salonu ve Emir Sultan Meydanı’nda halk iftarları düzenlenecek.
  • Sahur Programları: Emir Sultan Meydanı’nda kurulacak iftar çadırında Cuma ve Cumartesi geceleri sahur programları yapılacak.
  • Tren İstasyonları ve Hastanelerde İkramlar: Yoğunluk olan tren istasyonları ve hastanelerde vatandaşlara bardak çorba, hurma, su ve ekmek ikramında bulunulacak.
  • İlçe İftar Programları: Bütün ilçelerde 1’er gün olmak üzere iftar programlarıyla vatandaşlarla buluşulacak.
  • Kültürel Etkinlikler: Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Ramazan ayı boyunca tiyatro, konser, söyleşi, gölge oyunu, sahne gösterileri, sergiler ve çocuk etkinlikleri gibi 277 etkinlik 441 seans olarak Bursa’nın çeşitli noktalarında düzenlenecek.

Başkan Aktaş, Tayyare Kültür Merkezi’nde basın mensuplarına yaptığı açıklamayla programları aktardı. AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan da Başkan Aktaş’a eşlik etti.

Ramazan ayı Bursa’da dolu dolu geçecek
Kaynak: İHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.