Rus lider, Türkiye’ye geliyor

Rus lider, Türkiye’ye geliyor
Yayınlama: 02.08.2023 14:05:11
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘la Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘in telefon görüşmesi sona erdi. İki liderin, Putin’in Türkiye’ye ziyareti konusunda mutabık kaldığı kaydedildi.

İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada, iki liderin, Putin’in Türkiye’ye ziyareti konusunda mutabık kaldığı kaydedildi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin’le görüşmesinde, “barış köprüsü” olarak değerlendirdiği Karadeniz Girişimi’nin uzun süre devre dışı kalmasının kimsenin yararına olmadığını vurguladı.

Erdoğan görüşmede Putin’e, Türkiye’nin Karadeniz Girişimi’nin devamı için yoğun çaba ve diplomasi yürütmeye devam edeceğini söyledi.

“VERİLEN SÖZLER TUTULURSA ANLAŞMAYA GERİ DÖNERİZ”

Görüşme öncesi Kremlin’den yapılan açıklamada ise, askıya alınan Tahıl Koridoru Anlaşması hakkında, Rus tarafına verilen sözlerin uygulanacağının garantisinin verilmesi durumunda, Moskova’nın hızlı bir şekilde anlaşmaya geri döneceği ifade edilmişti.

Rus yönetimi, uluslararası toplumun Rusya’nın da bu anlaşmanın bir parçası olarak tahıl ve gübre ihracatını serbestçe yapabilmesini sağlayamadığından şikayet ederek geçen ay anlaşmadan çıkmıştı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş