Rusya ordusuna iPhone ve iPad kullanmayı yasakladı!

Rusya’nın son zamanlarda artan casusluk olaylarının önüne geçmek için Rus ordusunun faaliyetlerini yürütürken iPhone ve iPad kullanmaması için yasak getirdiği belirtildi.

Rusya ordusuna iPhone ve iPad kullanmayı yasakladı!
Yayınlama: 14.08.2023 18:20:40
A+
A-

Interfax haber ajansının Cuma günü Rusya Dijital Kalkınma, Haberleşme ve Kitle İletişim Bakanı Maksut Shadaev’e dayandırdığı haberine göre, Rusya Dijital Kalkınma Bakanlığı çalışanların iş amaçlı Apple iPhone ve iPad kullanmalarını yasakladı. Buna göre Rus ordusunda görev yapan bireylere de, askeri faaliyetleri yürütürken iPhone kullanma yasağı getirildi.

Ajans, bir dijital konferansta gazetecilere yaptığı açıklamada, “(Apple) mobil cihazların akıllı telefonlar ve tabletler, iş uygulamalarına ve iş e-posta alışverişine erişmek için kullanılmasına yasak getirildi” dedi.

Shadaev, “iPhone’ların kişisel ihtiyaçlar için kullanılmasına izin veriliyor,” dedi.

CASUSLUK OPERASYONUNDA BİNLERCE İPHONE ELE GEÇİRİLMİŞTİ

Bakanlık bu yasağı, Rusya’nın ana iç güvenlik servisi FSB’nin, ABD tarafından gerçekleştirilen bir casusluk operasyonu sonucunda binlerce Apple cihazının ele geçirildiği yönündeki iddialarından iki ay sonra yayınladı.

Rusya ordusuna iPhone ve iPad kullanmayı yasakladı!

Apple iddiaları reddetti. ABD. FSB’nin Apple ile işbirliği yaptığını söylediği Ulusal Güvenlik Ajansı, o dönemde iddialar hakkında yorum yapmayı reddetti.

Bu arada Rus haber ajanslarının bildirdiğine göre Apple, Rusya’nın Ukrayna’daki “özel askeri operasyon” olarak adlandırdığı operasyonla ilgili “doğru olmayan” içerikleri silmediği için bir Rus mahkemesi tarafından para cezasına çarptırıldı.

Öte yandan Apple, Moskova’nın Şubat 2022’de Ukrayna’ya on binlerce asker göndermesinden kısa bir süre sonra Rusya’daki tüm ürün satışlarını durdurdu ve Rusya’daki Apple Pay hizmetini sınırlandırdı.

RUSYA’NIN TEKNOLOJİYLE İLGİLİ ÇATIŞMALARI BÜYÜYOR

Moskova, Rusya’nın silahlı kuvvetlerini Ukrayna’ya göndermesinin ardından tırmanan anlaşmazlıklarda içerik, sansür, veri ve yerel temsil konularında yıllardır Büyük Teknoloji ile çatışıyor.

Rusya ayrıca Google’ı, Facebook’u ve birkaç kez para cezasına çarptırılan ve daha önce Rus yetkililerin şikayet ettiği bilgilerin iyi kaynaklı ve Wikipedia standartlarına uygun olduğunu söyleyen Wikimedia dahil olmak üzere diğer bazı teknoloji şirketlerine de para cezası verdi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.