Rusya’dan Macron’a zehir zemberek cevap!

Rusya’dan Macron’a zehir zemberek cevap!
Yayınlama: 06.03.2024 13:01:42
A+
A-

Ukrayna savaşı sırasında savunma eksiklerini fark eden ve Rusya’yı yakın bir tehdit olarak gören Avrupa Birliği, kıtadaki savunma yeteneklerini güçlendirmek için savunma sanayisine yönelik yeni Avrupa Savunma Sanayii Stratejisi Planı’nı hazırladı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’da, Rus tehdidi karşısında ‘Korkaklık zamanı değil. Gereken cesareti göstermeliyiz’ açıklamasında bulundu.

Macron’un açıklamaları son derece Rusya’da tehlikeli olarak nitelendirdi ki zaten olası bir NATO ülkesinin askerlerin Ukrayna’da olmasının NATO’yla Rusya’nın direkt savaşı anlamına geleceği Rus üst düzeyden dile getiriliyor. Macron’un konuşmalarının son derece sorumsuzluk olarak nitelendirildi.

Hatta Dış İstihbarat Servisi Başkanlığı Narişkin’in dün akşam açıklamaları vardı. ‘Nükleer savaşın eşiğine gidilecek sorumsuz açıklamalar’ dedi. Hatta Avrupa’daki liderlerin son dönemlerde sağduyudan uzak açıklamalar yaptıklarına dikkat çekti.

Macron’un bu açıklamalarını burada son derece sorumsuzca açıklamalar olarak değerlendirilmişti. Zaten Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in geçtiğimiz günlerde Federal Meclis’te yapmış olduğu konuşmada da değinmişti.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.