Saadet Partisi ve HDP’den peş peşe ilginç açıklamalar!

Saadet Partisi ve HDP’den peş peşe ilginç açıklamalar!
Yayınlama: 21.06.2023 16:54:31
A+
A-

Cumhur İttifakı’nın 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinden zaferle ayrılmasının ardından muhalefet kanadında büyük bir hüsran yaşanırken HDP ve Saadet Partisi’nden peş peşe ilginç açıklamalar geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik istifa çağrıları ve kurultayda “değişim” sloganları yükselirken Kılıçdaroğlu koltuğunu korumaya çalışıyor.

Aynı şekilde ittifakın diğer ortağı İyi Parti’de istifalar peş peşe gelirken Meral Akşener’in nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

Yaşanan bu krizlerin ardından seçimlerde birlikte hareket eden ve yaşanan hezimette payları olan 7’li koalisyon masası ortaklarından Saadet Partisi ve HDP’den seçim sonuçlarına ilişkin peş peşe açıklamalar geldi.

İLGİNÇ AÇIKLAMA: MUHALEFET ESKİSİNDEN DAHA GÜÇLÜ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Basın toplantısında konuşan Temel Karamollaoğlu seçim sonuçlarına yönelik değerlendirmeler yaparak ilginç açıklamalarda bulundu.

Karamollaoğlu, seçim sonuçlarına bakıldığı zaman iktidarın eski kadar güçlü olmadığını belirterek, “İktidar Meclis’te çoğunluğunu kaybetti.” dedi.

Saadet Partisi Lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimleri kazanmasına rağmen karşısında artık daha güçlü bir muhalefet olduğunu söyledi.

Temel Karamollaoğlu’nun dikkat çeken açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

Vatandaşlarımız verilen vaatlere inanıp yanılgıya düştüler. Bir çok sıkıntıyla karşılaşıyorlar ama bu sorunlarla baş etmeyi vatani bir vazife gibi görüyorlar. İktidar eskisi kadar güçlü değil. Meclis’te çoğunluğunu kaybetti. Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanlığı’nı kazandı ama artık karşısında muhalefet güç olarak duruyor. Vatandaşın yavaş yavaş gerçeklerin farkına vardığını göstermesi bakımında çok büyük önem taşıyor.

HDP’Lİ BEŞTAŞ: ERDOĞAN SEÇİMİ KAZANMADI

HDP’li Meral Danış Beştaş ise “İktidar kazanmadı aslında.” dedi.

“Bu kazanma dedikleri 1.5-2 puanlık fark aslında yeni ortaklarıyla toplumsal meşruiyeti bulunmayan bir sonuçtur.” diye konuşan Beştaş, seçim döneminde adil bir yarış yapılmadığını savundu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.