Saatler kaldı! Piyasalar anbean takipte: Söz Euro’da…

Saatler kaldı! Piyasalar anbean takipte: Söz Euro’da…
Yayınlama: 07.03.2024 14:38:46
A+
A-

Fed Başkanı Powell’ın konuşmasının ardından gözler ECB’de. Euro’nun merkezinin Mart toplantısında faiz oranlarını rekor yüksek seviyelerde tutması bekleniyor. ECB, faiz oranlarını düşürmeden önce enflasyonun düştüğüne ve işgücü piyasalarının soğuduğuna dair daha kesin kanıtlara ihtiyaç duyuyor. Piyasa ECB Başkanı Lagarde’ın konuşmasında 2024 yılına ilişkin şifreleri gözleyecek.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Mart ayı faiz oranı kararını açıklayacak ve faiz oranlarını üst üste dördüncü kez yüzde 4,5 ile tüm zamanların rekor seviyesinde tutması bekleniyor.

Avrupa Merkez Bankası’nın, yaklaşan resesyona ilişkin endişeler ve altta yatan fiyat baskılarının inatla yüksek kalmasına rağmen ısrarla düşen enflasyonun ortasında, ana finansman işlemleri oranının yüzde 4,5 seviyesinde kalması beklenirken, mevduat faiz oranının  yüzde 4’te sabit kalması bekleniyor.

Yatırımcıların odağı, merkez bankasının önümüzdeki yıl için daha düşük ekonomik büyüme ve enflasyona işaret etmesi beklenen yeni ekonomik tahminlerinin yanı sıra ECB Başkanı Christine Lagarde’ın olası faiz indirimlerinin zamanlamasına ilişkin ipuçları için yapacağı basın toplantısında olacak.

Lagarde’ın, para politikasında ayarlamalar düşünmeden önce enflasyonun kontrol altında olduğuna ve ücret artışlarının hızının yavaşladığına dair daha fazla kanıta ihtiyaç duyulduğunu yeniden teyit etmesi bekleniyor.

Bloomberg Economics’in kıdemli euro bölgesi ekonomisti David Powell, “Lagarde’ın, bir kesintiye zemin hazırlamak için ECB’nin personel ekonomistlerinin tahminlerinde aşağı yönlü revizyonlar yapmasını bekliyoruz, ancak muhtemelen politika belirleyicilerinin Ücretlerle ilgili daha fazla veri elde edilene kadar hareket edemezler.” diyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.