Sahte genç kız profiliyle 4 kişiyi 609 bin lira dolandıran çete çökertildi

Bursa’da WhatsApp’ta sahte genç kız profili açarak 4 kişiyi 609 bin lira dolandıran çete çökertildi. Dolandırıcılar, kurbanlarını tuzaklarına düşürmek için “yaşı küçük kız çocuğuna cinsel istismar suçundan ceza alacaksın” yalanını kullanıyordu. 8 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

Sahte genç kız profiliyle 4 kişiyi 609 bin lira dolandıran çete çökertildi
Yayınlama: 20.05.2024 11:42:22
A+
A-

Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, C.Y.(61), A.T.(25), Y.A.(36) ve M.U.(40) isimli şahısların sahte genç kız profilleri ile toplam 609 bin lira dolandırıcılık yapmasının ardından harekete geçti. Ekipler, fiziki ve teknik takip başlatarak dolandırıcıların izini sürdü.

Dolandırıcılar, öncelikle sahte genç kız profilleri açarak kurbanlarına “Numaranızı rehberime kaydetmişim, hatırlayamadım? Kimsiniz?” şeklinde mesajlar gönderiyordu. Daha sonra kendilerini genç kızın babası olarak tanıtıp telefondaki kişileri tehdit ediyor, başka bir çete üyesi ise avukat, uzlaştırmacı ya da savcı olarak kendini tanıtıyor ve yalanlamaları sürdürüyordu.

Şüpheliler, mağdurları “yaşı küçük kız çocuğuna cinsel istismar suçundan ceza alacaksın” yalanı ile korkutuyor ve bu sayede tuzaklarına düşürüyordu. Yalanları sürdüren dolandırıcılık çetesi üyeleri, 4 kişiden 609 bin lira dolandırıcılık yapmayı başardı.

Dolondırıcılık Büro Amirliği ekipleri, soruşturmayı tamamladıktan sonra şüphelileri yakalamak için operasyon başlattı. Mersin, Şanlıurfa, Van, Bingöl, Hakkari, İstanbul, İzmir ve Antalya olmak üzere 8 ilde 11 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda 9 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin evlerinde ve işyerlerinde yapılan aramalarda 14 cep telefonu ve sim kartı, 44 kredi ve hesap kartı, flash bellek, hafıza kartları, 1 silah şarjörü ve 9 mm çapında fişek ele geçirildi. Emniyetteki sorgusu tamamlanan çete üyelerinden 7’si Bursa’da adliyeye sevk edilirken A.K. Hakkari’de ve Y.B. ise Bingöl’de adliyeye sevk edildi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.