Seçim dolandırıcılığı dikkat!

Seçimler yaklaşırken dolandırıcılık vakalarında artış yaşanıyor.

Seçim dolandırıcılığı dikkat!
Yayınlama: 07.03.2024 11:21:20
A+
A-

Vatandaşlara e-posta ve SMS yoluyla ulaşan dolandırıcılar, partilerin ve Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) logosunu kullanarak vatandaşları tuzağa düşürmeye çalışıyor.

Sahte Mesajlar

Sabah gazetesinin haberine göre, dolandırıcılar “Seçimde oy kullanacağınız sandık değişti” mesajı veya maili göndererek YSK’nın “Seçmen Sorgulama Hizmeti” sayfasını birebir kopyalıyor. Vatandaşlar, bu linke tıklayarak seçim kaydı sorgulaması yapmak istediğinde adres ve telefon gibi kişisel bilgileri isteniyor.

Uzmanlardan Uyarı

Uzmanlar, kesin listelerin açıklanmasının ardından hiçbir seçmenin oy kullanacağı sandığın yerinin değişmeyeceğini belirterek, “Şüpheli bir link geldiğinde bunu açmayın” uyarısında bulunuyor.

Seçmen Kaydınızı Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?

Seçmenler, nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını, YSK’nın internet sitesinden, e-devletten, YSK’nın seçmen sorgulama mobil uygulamasından veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi’nden kontrol edebiliyor. YSK, bunlar dışında gelen e-posta, çağrı ya da mesajlara itibar edilmemesini istedi.

Dolandırıcılar Canlı Verileri Kullanıyor

Dijitalleşmeyle birlikte dolandırıcıların yöntemleri de değişiyor. Elde edilen bilgilere göre, YSK seçmen kağıdınız, satışını gerçekleştirdiğiniz araç, sağlık sonuçlarınız ve internetten yaptığınız alışveriş gibi birçok veri anlık olarak dolandırıcıların eline geçebiliyor.

Sadece SMS Değil, Aramalar da Tehlikeli

Dolandırıcılar sadece SMS ile değil, aramalarla da aynı vurgunu yapmaya çalışıyor. Genellikle 444 veya 850 ile başlayan numaralardan gelen aramalarda, “YSK’dan arıyoruz. Seçmen kaydınız ile ilgili bir değişiklik var. Düzeltmemiz için bazı bilgiler gerekiyor” diyerek dolandırıcılık yapılıyor.

YSK, kesin listelerin açıklanmasıyla birlikte hiçbir seçmenin oy kullanacağı sandığın yerinin değişmeyeceğini tekrarlıyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş