Seçime sayılı günler kala Fitch’ten Türkiye açıklaması

Seçime sayılı günler kala Fitch’ten Türkiye açıklaması
Yayınlama: 11.05.2023 12:03:45
A+
A-

Türkiye’deki seçimlerin ülkenin kredi notu için çok önemli bir olay olabileceğini belirten Fitch Ratings, seçimlerin güvenilir ve sürdürülebilir bir politika bileşimine geçişle makroekonomik istikrar risklerini azaltabileceğini vurguladı.

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’deki seçimlerin ülkenin kredi notu için çok önemli bir olay olabileceğini belirtti.

Fitch’in açıklamasında, seçim sonrası güvenilir ve sürdürülebilir bir politika bileşimine geçişin, Türkiye’nin makro ekonomik ve finansal istikrar risklerini azaltabileceği, dış finansmana erişimini iyileştirebileceği ve istikrarı sağlayabileceği vurgulandı.

Ancak, Fitch ayrıca uzun süreli siyasi belirsizliğin, Türkiye’nin makroekonomik ve ödemeler dengesi baskılarını şiddetlendirebileceği uyarısında bulundu.

Türkiye’de 2023 yılında gerçekleştirilecek olan seçimler, ülkede belirgin şekilde farklı politika yolları nedeniyle çok önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor. Fitch, seçim sonrası oluşacak politika bileşiminin ülkenin kredi notu açısından da büyük bir etkisi olacağına dikkat çekti.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş