Şifre paylaşım kısıtlaması, Netflix’in işine yaradı!

Netflix’in, ABD’deki şifre paylaşımını kısıtladığı bir dönemde abone sayısında bir artış gördü. Şirket bir önceki 60 günlük ortalamasına göre yüzde 102’lik bir artış gösterdi.

Şifre paylaşım kısıtlaması, Netflix’in işine yaradı!
Yayınlama: 12.06.2023 22:15:33
A+
A-

Netflix’in şifre paylaşımına getirdiği kısıtlama ABD’de şimdiden işe yaramış görünüyor. Veri analiz şirketi Antenna’ya göre (The Wall Street Journal aracılığıyla), Netflix 23 Mayıs’ta ücretli paylaşım politikalarını kullanıcılara bildirdikten sonraki dört gün içinde abone sayısında büyük bir artış gördü.

Bu dönemde ortalama günlük abone sayısı 73.000’e yükselerek Netflix’in önceki 60 günlük ortalamasına göre yüzde 102’lik bir artış gösterirken Antenna, yayıncının hem 26 Mayıs hem de 27 Mayıs’ta 100.000 abone eklediğini söylüyor. Antenna’ya göre bu, Mart ve Nisan 2020’de covid ile ilgili kilitlemeler yürürlüğe girdiğinde Netflix’in topladığından daha fazla abone anlamına geliyor.

 

KULLANICILARIN İPTAL TEHDİDİNE RAĞMEN  ABONE SAYISI ARTTI

Netflix’in yeni şifre paylaşım politikaları, abonelerden hesaplarını haneleri dışında yaşayan en fazla iki kişiyle paylaşmaları için ayda fazladan 7,99 dolar ödemelerini istiyor.

Netflix, yatırımcıları değişikliğe tepki olarak ortaya çıkabilecek bir “iptal tepkisi” konusunda uyarmış olsa da Antenna, takip ettiği dönemde iptallerden daha fazla kayıt olduğunu söylüyor.

Şubat ayında Netflix, aralarında Kanada, Yeni Zelanda, Portekiz ve İspanya’nın da bulunduğu ABD dışındaki birçok ülkede ücretli paylaşım uygulamasını başlattı. Şirket en son yaptığı kazanç çağrısında, baskıların bir sonucu olarak Kanada’daki abone tabanının “şu anda ABD’dekinden daha hızlı büyüdüğünü” söyledi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.